Ιωάννινα:Διήμερο Εκδηλώσεων Για Τα 100 Χρόνια Απο Την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Το 2017 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη νίκη της σοσιαλιστικής Επανάστασης του Οκτώβρη του 1917 στη Ρωσία.
Εκατο χρόνια από εκείνο τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο και έβαλε τη σφραγίδα του σε όλο τον 20 αιώνα και στην πορεία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Που άνοιξε το δρόμο για το πέρασμα της κοινωνικής εξέλιξης στην ανώτερη βαθμίδα της, το σοσιαλισμό, με προοπτική την αταξική κομμουνιστική κοινωνία. Που ενσάρκωσε τα όνειρα και τους πόθους «των κολασμένων της Γης» για την έφοδο στο δικό τους ουρανό.
Ο Κόκκινος Οχτώβρης έγινε σταθμός και εφαλτήριο της δράσης και της τεράστιας προσπάθειας εκατομμυρίων απλών ανθρώπων του μόχθου, για την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης. Ηταν το δημιούργημα της οργανωμένης πολιτικής πάλης των λαϊκών μαζών, με ηγετική δύναμη την εργατική τάξη, που, με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα, επιβεβαίωνε ότι η ανθρωπότητα μπήκε σε νέα ιστορική εποχή. Αυτήν, που, από τις αρχές του 20ού αιώνα, φανέρωσε πως ο καπιταλισμός είναι ιστορικά ξεπερασμένος ως κοινωνικοοικονομικό σύστημα που μπορεί να κινεί τις κοινωνικές εξελίξεις προς την πρόοδο, γι' αυτό και χρειάζεται αντικατάσταση περιμένοντας το νεκροθάφτη του.
Οι κατακτήσεις για τους εργαζόμενους στην ΕΣΣΔ ήταν πρωτόγνωρες. Η ΕΣΣΔ υπήρξε το μοναδικό κράτος στην ανθρωπότητα που εξάλειψε την ανεργία. Ο εργάσιμος χρόνος μειώθηκε και ο ελεύθερος χρόνος αξιοποιούνταν ποιοτικά από όλους. Δημιουργήθηκαν υποδομές σε αθλητισμό και πολιτισμό για να αξιοποιούνται δωρεάν από το λαό και τα παιδιά του. Η κατοικία, οι διακοπές, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια και η ασφάλιση μετατράπηκαν σε κοινωνικά αγαθά, δεν ήταν ακριβοπληρωμένες παροχές για λίγους, αλλά είχε πρόσβαση όλος ο λαός και η  νεολαία.
Χωρίς τη συμβολή της ΕΣΣΔ δεν θα μπορούσε να ηττηθεί το ναζιστικό μόρφωμα του Χίλτερ, που ο ίδιος ο καπιταλισμός το έθρεψε στο Β παγκόσμιο πόλεμο.
Η ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη στο τέλος του 20ού αιώνα δεν μαρτυρά την υπεροχή του καπιταλισμού, αλλά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίοδο ο σοσιαλισμός βρέθηκε πιο αδύναμος από αυτόν. Βρέθηκε αδύναμος γιατί τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης δεν ερμηνεύτηκαν σωστά και δεν αντιμετωπίστηκαν με άξονα την ενίσχυση και επέκταση των κομμουνιστικών σχέσεων. Αντί να στραφούν πιο αποφασιστικά στην εξάλειψη της ιδιοκτησίας και του κέρδους όπου αυτά ακόμα επιβίωναν, τα αποδέχτηκαν και επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το κέρδος ως εργαλείο στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, αυτός ήταν ο λεγόμενος «σοσιαλισμός με αγορά».
Το ΚΚΕ μελέτησε σε βάθος την πείρα της σοσιαλιστικής επανάστασης και οικοδόμησης, έβγαλε τα αναγκαία συμπεράσματα, διαμόρφωσε τη σύγχρονη επαναστατική στρατηγική. Καθημερινά πρωτοστατεί στην οργάνωση των καθημερινών αγώνων για την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Δεν υποτάσσεται στο σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης γιατί ο συσχετισμός δύναμης δεν παραμένει στατικός, μπορεί να μεταβληθεί ριζικά αν εμείς οι κομμουνιστές ακούραστα και με πείσμα αξιοποιήσουμε την πείρα μας, γίνουμε πιο ικανοί στην ιδεολογική πολιτική αντιπαράθεση, αν δουλεύουμε και οργανώνουμε την πάλη με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στις λαϊκές δυνάμεις, αν συνδυάζουμε την καθημερινή πάλη με την σταθερή προώθηση της στρατηγικής για την κατάκτηση της εξουσίας της εργατικής τάξης.
Η πάλη στις σημερινές συνθήκες για την οριστική κατάργηση της ταξικής-εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας αποτελεί έμπρακτη απόδοση τιμής στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και τους σκοπούς της.
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]