Xρυσό μετάλλιο στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ για την ομάδα της Αστυνομίας

Συγχαρητήρια από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην ομάδα μπάσκετ της Αστυνομίας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δέχθηκε χθες, 19 Οκτωβρίου 2017, τα μέλη της ομάδας μπάσκετ της Αστυνομίας και αντιπροσωπεία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας στους οποίους έδωσε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών.

«Συγχαρητήρια σε όλους, πραγματικά μας κάνατε περήφανους», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απευθυνόμενος στον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας. Ο ίδιος επισήμανε ότι η ελληνική ομάδα είχε να αντιμετωπίσει σκληρούς αντιπάλους με παράδοση στο μπάσκετ όπως η Λιθουανία και η Γαλλία, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σημαντική την επιτυχία.

«Όλες οι νίκες είναι σημαντικές», πρόσθεσε ο Νίκος Τόσκας, «ακόμη και οι μικρές» γιατί όπως σημείωσε «προσθέτουν ένα κομμάτι στο μεγάλο παζλ, ενθαρρύνουν το λαό μας μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο να ξανασηκωθεί, να μπορέσουμε να γυρίσουμε το καράβι προς μια κατεύθυνση προόδου, ανάκαμψης και βελτίωσης των συνθηκών. Ο καθένας, ανάλογα με τις δυνατότητες του και με τη δική του προσπάθεια συνεισφέρει. Γιατί αν και ατομικά δεν δουλεύουμε, αν δεν αγωνιζόμαστε, το ξέρετε καλά ότι δεν μπορεί να υπάρχει καλή ομάδα χωρίς καλούς παίκτες. Εάν οι παίκτες δεν παίζουν καλά, δεν γίνεται μια καλή ομάδα, μια ομάδα με νίκες».

«Οι νίκες είναι σημαντικές για την πατριωτική αντίληψη που πρέπει να μας διακατέχει όλους στην προσπάθεια για ανάκαμψη. Είναι προσπάθειες που δίνουν μεγαλύτερη ώθηση στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της χώρας», πρόσθεσε ο Νίκος Τόσκας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην «ιστορία που προσωπικά με έχει συγκινήσει, του Κυριακίδη, ενός Μαραθωνοδρόμου, ο οποίος το ‘45 πεινασμένος και καχεκτικός μετά τη κατοχή, πήγε στην Αμερική και έτρεξε Μαραθώνιο. Και νίκησε ενώ οι γιατροί είχαν πει: “Έλα, αυτός ο άνθρωπος εδώ πέρα δε μπορεί να βγάλει το πρώτο χιλιόμετρο”. Νίκησε με το πείσμα του, με τη θέλησή του, με την αγωνιστική του διάθεση. Τον θυμάμαι μετά, ήταν στο γυμναστήριο της Φιλοθέης που έκανε τον συντηρητή. Θυμάμαι πόσο με τη ψυχή του βοηθούσε τα νεαρά παιδιά που πηγαίναμε να παίξουμε μπάσκετ εκεί στα κλεφτά γιατί μας κυνηγούσαν και δε μας άφηναν. Αναμνήσεις πριν πάρα πολλά χρόνια...».

Απευθυνόμενος στους παίκτες, ο Νίκος Τόσκας είπε: «Εύχομαι να νικάτε πάντα, να μπορείτε να αγωνίζεστε και να αναδεικνύετε την Αστυνομία, τη χώρα και τα ελληνικά χρώματα. Και αυτό είναι το κυριότερο μήνυμα που περνάει πολύ μακρύτερα από τα όρια της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Κάνατε μια υπερπροσπάθεια εσείς και οι συνεργάτες μας», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης. «Είχα τη χαρά και τη τιμή μαζί με τον κύριο Αρχηγό να παρακολουθήσουμε τον τελικό της ομάδας μας. Πραγματικά ήταν καταπληκτικοί όλοι τους και αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι ομάδα. Αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και στο τέλος. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, μια οικογένεια αποδείξατε ότι οι νίκες έρχονται γιατί υπάρχει αυτό το ομαδικό πνεύμα», τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης.

«Ο αθλητισμός στην Αστυνομία είναι ένα μεγάλο βήμα που δείχνει ότι η Αστυνομία δεν κινείται μόνο στο συμβατικό της ρόλο. Ο αστυνομικός θεσμός έχει ευρύτερη κοινωνική διάσταση, έχει και ένα άλλο πρόσωπο και παράλληλα με τις επιχειρησιακές, εκδηλώνει και άλλες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. Δραστηριότητες που προωθούν το ήθος, την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό», υπογράμμισε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΑΕΑΑ Ιωάννης Γρίμμας ευχαρίστησε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία και σημείωσε ότι «η αθλητική ανάπτυξη για εμάς είναι αυτοσκοπός, γιατί έτσι βοηθάμε ταυτόχρονα το σώμα και κατ’ επέκταση όποτε υπάρχουν διοργανώσεις καταφέρουμε και κάποιες ελληνικές επιτυχίες, εκτός από τις επιτυχίες που έχει ήδη η Αστυνομία».

« Προσπαθήσαμε και δώσαμε το 100% των δυνάμεων μας. Η νίκη ήταν εύκολη γιατί τα παιδιά είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Και από αυτά που είπατε θα κρατήσω το κομμάτι ότι η ομάδα ξεκινάει από το γήπεδο», τόνισε ο Προπονητής της ομάδας Χαρίλαος Φόρος. «Η ομάδα έχει απίστευτη πυγμή, γι’ αυτό καταφέρνει να χει διάρκεια σε βάθος χρόνου», σημείωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]