ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Π. Καμμένος: Η λογική των μεσαζόντων και των μιζών έχει τελειώσει (Video)

Πλαφόν 1,1 δις το κόστος της συμφωνίας για τα F16 τόνιζε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενώ διευκρίνισε ότι το κόστος θα ήταν 2,4 δις στην περίπτωση που θα αναβαθμίζαμε όλα τα αεροσκάφη.
Ειδικότερα για την συμφωνία, ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε «ότι κάναμε μια διακρατική συμφωνία για τα F-16, δηλαδή χωρίς μεσάζοντες. Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί και τους μεσάζοντες και αυτούς που έχουν μάθει να ζουν μέσα από αυτούς. Οι παλιοί φίλοι του Τζοχατζόπουλου αντιδρούν».

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Ν.Δ. έχει ψηφίσει την αναβάθμιση των F-16 «Στις 20 Σεπτεμβρίου έγινε συνεδρίαση επιτροπής εξοπλισμών, καταθέσαμε το letter of request και εξουσιοδοτηθήκαμε από τη Βουλή, και με ψήφο της ΝΔ, για να διαπραγματευτούμε αυτή την αναβάθμιση των F16 η οποία ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα υπερβαίνει 1,1 δισ. ευρώ».

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί «μέρος ή όλο το ποσό αυτό, να αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών διότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως το κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να κρίνει αν αυτό θα είναι μια αμερικανική βοήθεια στην πατρίδα μας».

Ειδικότερα για τα αντισταθμιστικά υποστήριξε ότι «δεν θα είναι όπως παλιά διάφορες συμβάσεις που αποκρύπτουν μίζες αλλά αυτά θα αφορούν οι εργασίες που θα γίνουν στην ελληνική αμυντική βιομηχανία για τη συγκεκριμένη συμφωνία».

«Η λογική των μεσαζόντων και των μιζών έχει τελειώσει» είπε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε "μην τους πλησιάζουν διάφοροι Πατεράκηδες είτε τους πολιτικούς, είτε τους δημοσιογράφους διάφροι ενδιάμεσοι οπλικών συστημάτων που πάνε στα γενέθλια εκδοτών και χειροκροτούν από κάτω για να δημιουργήσουν εντυπώσεις".

«Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα» επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας προσθέτοντας ότι στενοχωριούνται κάποιοι που κάνουν καριέρα στα τηλεπαράθυρα με βάση αυτό.

Κατ. Μπρ.//Αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]