ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Tο υπέροχο Μουσείο Άγγελου Σικελιανού στην Λευκάδα![video]

Δείτε στο βίντεο του Θωμά Σβορώνου το Μουσείο του ποιητή Άγγελου Σικελιανού το οποίο εγκαινιάστηκε απόψε το βράδυ και  παρουσιάστηκε χθες  στα τοπικά ΜΜΕ

Οι Λευκαδίτες που έχουν εντρυφήσει στο έργο του Άγγελου Σικελιανού δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με το τελικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η αύρα του ποιητή είναι παρούσα, “ο Άγγελος είναι εδώ! Είναι μοναδικό!”.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα  το απόγευμα με οικοδεσπότες την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, που αγόρασε την οικία Σικελιανού, χρηματοδότησε τις μελέτες αποκατάστασης, καθώς και τις μουσειολογικές μελέτες για την μετατροπή της σε Μουσείο και τον Δήμο Λευκάδας στον οποίο παραδίδεται. Παρόντες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής και η δισέγγονη του Σικελιανού κ. Heleni Sikelianos.
Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο ζωντανών ανθρώπων και ιδεών, που αξίζει παγκόσμιας προβολής καθώς δημιουργήθηκε με στόχο να μιλά στην καρδιά, στο νου και στην ψυχή κάθε επισκέπτη, μυημένου ή μη στο τεράστιο έργο του Σικελιανού και η ξενάγηση να αποτελεί βίωμα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα εκθέματα προήλθαν από δωρεές, δάνεια και αγορές που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των μελετών.
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε σε όλους τους χώρους του οικίας-Μουσείου ενώ άνοιξε και το Κηποθέατρο που επίσης παραδίδεται ολοκληρωμένο και αναμένεται να αποτελέσει ένα εξαιρετικό χώρο για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 2018.

πηγη mylefakada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]