Επίσκεψη Γερμανών Καθηγητών από το Γυμνάσιο - Λύκειο Ανθρωπιστικών Σπουδών Steglitz του Βερολίνου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιο Καψάλη, επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, καθηγητές από το Γυμνάσιο - Λύκειο Ανθρωπιστικών Σπουδών Steglitz του Βερολίνου. Η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και ύστερα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου μας και του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.
Στόχος του προγράμματος ήταν να μπορέσουν οι Γερμανοί καθηγητές του σχολείου να έρθουν πιο κοντά στους έλληνες μαθητές τους, μέσα από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και τη γνωριμία τους με τον ελληνικό πολιτισμό.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ευχαρίστησε θερμά τους Γερμανούς καθηγητές για τις εξαίρετες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν στο σχολείο τους, καθώς και για την φιλοξενία του ελληνογερμανικού σχολείου. Τόνισε, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία που έχουν σήμερα οι Ανθρωπιστικές Σπουδές για την κοινωνία μας.
Η κ. Άννα Σαββαντίδου, υπεύθυνη του προγράμματος, καθώς και η Διευθύντρια του σχολείου δήλωσαν ενθουσιασμένες από τη φιλοξενία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι Γερμανοί καθηγητές. Τόνισαν ότι στις άμεσες προθέσεις τους είναι να επισκεφθούν και πάλι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη συμμετοχή μάλιστα περισσότερων συναδέλφων τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]