Στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού «Nostos» ο Δήμος Ζαγορίου

Ο Δήμος Ναυπακτίας για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνει την έκθεση «Nostos» για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό, από 13 έως 16 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο.

Ο Δήμος Ζαγορίου, στον οποίο οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού γνωρίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη συμμετείχε με επιτυχία στην περσινή πρώτη διοργάνωση και το ίδιο θα πράξει και φέτος.

Θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και καλεί όσους επαγγελματίες του κλάδου το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να παραδώσουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου υλικό προβολής της δραστηριότητάς τους στο Δήμο, ώστε να διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης.

Η έκθεση αποτελεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το διεθνές σημείο αναφοράς του ειδικού εναλλακτικού τουρισμού κάθε μορφής για όλους τους προορισμούς και τους επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ετήσια συνάντηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη δικτύωση όλων, όσοι φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις δυναμικές νέες τάσεις στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να κλείσουν επαγγελματικές συμφωνίες συμμετέχοντας σε Β2Β συναντήσεις με καταξιωμένους hosted buyers (προσκεκλημένους αγοραστές) από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δήμος Ναυπακτίας διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία για πρώτη φορά το 2016, την 1η Διεθνή Έκθεση «Nostos» για τον εναλλακτικό τουρισμό με την αιγίδα και στήριξη υπουργείων, του ΕΟΤ και της ΚΕΔΕ.

Η έκθεση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 7.000 και πλέον επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 92 εκθετών, 32 hosted buyers από συνολικά 9 χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ρωσία, Σερβία, Ελλάδα και Κύπρο) και 25 φιλοξενούμενων ομιλητών από τη Nostos Conference.

Σημαντική καινοτομία για τη «Nostos 2017» αποτελεί η διοργάνωση του «Nostos» Forum που φιλοδοξεί να αποτελέσει το διεθνές ετήσιο βήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης, και ανταλλαγής απόψεων για τον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό κάθε μορφής. Έχει σκοπό την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών, την παρουσίαση ερευνών και τάσεων, με στόχο τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η ενότητα «Nostos» Food Tourism, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και την Ελληνική Κουζίνα. Καταξιωμένοι chefs και επαγγελματίες του κλάδου παρουσιάζουν τις νέες τάσεις στην παραδοσιακή μαγειρική προτείνοντας μοναδικές τοπικές γεύσεις και προϊόντα που παράγονται σε όλη τη χώρα και αποτελούν σημείο αναφοράς για τη μεσογειακή διατροφή.

Καλούνται οι επαγγελματίες του τουρισμού στο Ζαγόρι να συμμετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]