ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων &Λοιπών Ι/Υ Ν.Ιωαννίνων:"Συνεχίζουμε έξω απο τα Market In μέχρι να γίνει το αυτονόητο"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ Ι/Υ  Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την εργοδοσία των MARKET IN που προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που διεκδικούν το αυτονόητο: να συνεχίσουν να δουλεύουν εκεί που δούλευαν, χωρίς καμία απόλυση από τους νεοπροσληφθέντες.
Αποτέλεσμα των μηνύσεων ήταν οι συλλήψεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκου Έξαρχου, του μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Φ. Κάτσιου και του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Θ. Νάκου
Γι ακόμα μια φορά, κράτος και δυνάμεις καταστολής στην υπηρεσία των εργοδοτών ! Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει πως εννοεί τη «δίκαιη ανάπτυξη». Με συλλήψεις εργαζομένων, με καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα κατόπιν εντολής της μεγαλοεργοδοσίας. Είναι μόνο τα προμηνύματα του νέου συνδικαλιστικού νόμου που έρχεται.
Πρώτη φορά το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος σε μια πόλη πλαισιώνεται με τόσες αστυνομικές δυνάμεις και συλλήψεις. Ο γιαννιώτικος λαός βλέπει και δεν ξεχνά, δεν συγχωρεί! Το σωματείο μας θα βρίσκεται κάθε μέρα μπροστά από το κατάστημα για να το θυμίζουμε σε κάθε γιαννιώτη.
Να μη δώσει κανένας συγχωροχάρτι σε έναν εργοδότη και μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν προϊόντα με ημερομηνία λήξης, που καλεί τα ΜΑΤ για να χτυπήσει τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους και τα σωματεία. Κανένας να μην ψωνίζει μέχρι να προσληφθούν οι εργαζόμενοι!
Έχουν ευθύνες και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, κ. Ράμμος και ο διευθυντής του καταστήματος  Ιωαννίνων κ. Κίτσιος που υπέβαλλε τις μηνύσεις.  Τα ταξικά σωματεία δεν φοβίζονται έτσι εύκολα. Αυτοί πρέπει να φοβούνται τη δύναμη των σωματείων!
Να τηρηθούν τώρα οι δεσμεύσεις που έδωσαν δημόσια για το άνοιγμα του καταστήματος! Να μπουν για δουλειά και οι 14 εργαζόμενες/οι.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε τη μάχη για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων, χωρίς καμία απόλυση των νέων εργαζόμενων.
Καλούμε σωματεία και φορείς να πάρουν αποφάσεις έμπρακτης στήριξης και όλο το γιαννιώτικο λαό να είναι στο πλευρό των εργαζομένων και σήμερα Παρασκευή 27 Οκτώβρη στις 18:30 μπροστά στο κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]