ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συμμετοχή του Δήμου Κόνιτσας στο Πρόγραμμα:Intereg Ελλάδα – Αλβανία 2014-2010

Συμμετοχή του Δήμου Κόνιτσας στο Πρόγραμμα:Intereg Ελλάδα – Αλβανία 2014-2010 
με Ακρωνύμιο: EX.TOUR

Ο Δήμος Κόνιτσας συμμετείχε ως Εταίρος (PB2) στην κατάθεση πρότασης (2nd Call for Project Proposals)στοΠρόγραμμα «TheInterregIPACBCProgramme “Greece – Albania 2014 – 2020» με Επικεφαλής Εταίρο (LB) την Περιφέρεια Ηπείρου. Ως εταίρος επίσης (BP3) από την πλευρά της Αλβανίας συμμετέχει ο Δ. Πρεμετής.
Το Ακρωνύμιο της Πρότασης είναι: EX.TOUR
Το πρόγραμμα Interreg IPACBC«Ελλάδα-Αλβανία 2014 – 2020» σκοπό έχει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της διασυνοριακής περιοχής με οφέλη και για τις δύο χώρες.
Η Κατατεθείσα,  από τον Επικεφαλής Εταίρο την Περιφέρεια Ηπείρου, Πρόταση είχε την έγκριση της Επιτροπής Αξιολόγησης, σχετικό link της ιστοσελίδας του προγράμματος: http://greece-albania.eu/blog/news/final-list-approved-projects-2nd-call-project-proposals
H στόχευση του EX.TOUR είναι η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού ή αλλιώς του τουρισμού περιπέτειας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας- Δήμος Κόνιτσας και Δήμος Πρεμετής.
Συνοπτικά το κύριο έργο είναι η υλοποίηση της αποκατάστασης της Αναγνωστοπουλείου Σχολής(ισόγειο) με στόχο να ωριμάσουν οι συνθήκες για τη δημιουργία μιας σχολής εκπαίδευσης επαγγελματιών στο χώρο του τουρισμού περιπέτειας(οδηγούς βουνού, canoe-cayak, rafting κ.λ.π).
Επιπλέον μέσω του έργου θα υλοποιηθούν:
1.       Μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού(master plan) για την ενίσχυση του τουρισμού περιπέτειας στη διασυνοριακή περιοχή.
2.       Action plan για την ίδρυση μιας Σχολής Εναλλακτικής Άθλησης στο χώρο της Αναγνωστοπουλείου Σχολής στο Δήμο Κόνιτσας (νομικό πλαίσιο, καθεστώς λειτουργίας, δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για οδηγούς βουνού, canoe-cayak, rafting κ.λ.π).
3.       Δημιουργία δύο (2) αναρριχητικών πεδίων στη περιοχή της Κόνιτσας και  ενός (1) αναρριχητικού πεδίου στη περιοχή της Πρεμετής (σηματοδότηση μονοπατιών, χάραξη διαδρομών στο βράχο, διαμόρφωση τοπίου).
4.       Διοργάνωση από κοινού μεταξύ Δήμων Πρεμετής και Κόνιτσας ενός summer camp στη διασυνοριακή περιοχή, όπου θα γίνουν επιδεικτικές δράσεις από επαγγελματίες του χώρου.
5.       Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις σχετικές με θεματικό τουρισμό/ τουρισμό περιπέτειας.
Ο Δήμος Κόνιτσας εκφράζει τις θερμές του Ευχαριστίες στον Επικεφαλής Εταίρο (Περιφέρεια Ηπείρου) και ιδιαίτερα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογάγιαννη για τις προσπάθειες που κατέβαλαν από την διαμόρφωση της πρότασης μέχρι την Τελική Έγκρισή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]