Iωάννινα:Διακήρυξη για τις εκλογές του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου

Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ.                                                                             ΤΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»                                                              ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017
    (Μπιζανίου 24, στη στοά έναντι του ΚΤΕΛ Πρεβέζης, 5 έως 7.30 μμ)

Συναδέλφισσες-οι,
         Απευθυνόμαστε σε εσάς που μέσα από την πείρα σας, ξέρετε πια, ότι η επίθεση που δεχόμαστε εμείς οι συνταξιούχοι αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας, δεν θα σταματήσει με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μόνο με την δική μας ενεργή συλλογική παρέμβαση και δράση. Είναι η ώρα της δικής μας αντεπίθεσης. Αντεπίθεση  η οποία μπορεί να οργανωθεί μόνο μέσα από τα σωματεία μας .             
Σας καλούμε να στηρίξετε-ψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της                                                                      «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» .
     
          Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο, που την επίθεση με στόχο το φόρτωμα των βαρών της κρίσης στις πλάτες μας, την έχει διαδεχτεί η επίθεση με στόχο την στήριξη  μιας ανάπτυξης για λίγους ,πάλι εις βάρος μας. Η τωρινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες έχουν βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των συνταξιούχων:
               Δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια της φτώχιας, μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ, περικοπές κοινωνικών παροχών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άγρια λεηλασία του εισοδήματος μας μέσω της φορολογίας. Θα ακολουθήσουν άμεσα οι ψηφισμένες νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους παλιούς συνταξιούχους και οι νέες  περικοπές σε όποιες παροχές έχουν απομείνει.
           Το χτύπημα των συνταξιούχων είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής που προσπαθεί να πάρει βίαια πίσω, από τους εργαζόμενους, όσα έχουν κατακτήσει με σκληρούς αγώνες τα τελευταία 150 χρόνια (8ωρο,συλλογικές συμβάσεις, πλήρη απασχόληση, δικαίωμα στην σύνταξη, την δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία, το δικαίωμα στην απεργία, τις διακοπές), για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου μετά από περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Πολιτική που σχεδιάζεται από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις σε χώρες με μνημόνιο αλλά και χωρίς μνημόνιο.
          Αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος για όσους έχουν τάξει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του καπιταλιστικού συστήματος.  Εμείς αυτόν τον μονόδρομο δεν μπορούμε να τον ανεχτούμε γιατί ξέρουμε καλά ότι η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι τέτοια που μπορεί σήμερα κιόλας να δώσει την δυνατότητα σε όλους να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή.  Εμπόδιο γι΄αυτό, αποτελούν τα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετεί το πολιτικό τους προσωπικό: οι κυβερνήσεις του χτες και του σήμερα.



         Η διέξοδος από αυτή την κατάσταση δεν θα έρθει με προσφυγές στα δικαστήρια που εκδικάζονται μετά από χρόνια, ενώ οι όποιες θετικές αποφάσεις δεν εφαρμόζονται. Μόνο με συλλογικούς, καλά οργανωμένους αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και να έχουμε αποτέλεσμα.
         Η δράση του συλλόγου μας δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να περιορίζεται σε κάποιες εκδρομές και πότε- πότε σε κάποιες τυπικές ανακοινώσεις για συμμετοχή σε συλλαλητήρια χωρίς καμιά οργάνωση, σχεδιασμό και στόχο.

Ο σύλλογος πρέπει απαγκιστρωθεί από αυτή την  πρακτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού,       που έχει μετατρέψει τα σωματεία σε άνευρες, ακίνδυνες για τον αντίπαλο συλλογικότητες.                                                                                                                                              Και αυτό απαιτεί αλλαγή των συσχετισμών στο Σύλλογο.
   
       Εμείς σας καλούμε να παλέψουμε με στόχο ο σύλλογος να πρωτοστατεί στους αγώνες των συνταξιούχων και να στηρίζει ταυτόχρονα την ταξική πάλη των εργαζομένων και ανέργων. Εμείς οι συνταξιούχοι χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, Σύλλογο που θα συντονίζει τη δράση του με τα σωματεία των εργαζομένων και τους συλλόγους των σπουδαστών.
Σας καλούμε να κάνουμε πράξη τον κοινό αγώνα με τα παιδιά και τα εγγόνια μας.                                        Να κάνουμε πράξη, την πλατιά κοινωνική συμμαχία.
------------------------------------------------------------------
Σας καλούμε να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, φορομπηχτικών και αντεργατικών νόμων.
Δεν νομιμοποιούμε καμιά περικοπή.
Αποκατάσταση όλων των απωλειών σε συντάξεις, εφάπαξ και μερίσματα και άμεση καταβολή τους στους νέους συνταξιούχους.
Αποκατάσταση των δώρων Χριστουγένων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
Επιστροφή των παρακρατηθέντων για την Υγεία.
Χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνταξιούχους.
--------------------------------------------------------------------------------------------
            Με  όπλο την οργάνωση της πάλης μας και το δυνάμωμα του αγώνα μας, με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας και «όχημα» την πλατιά κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να χαράξουμε έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί εμάς και τις οικογένειές μας.

Καμιά νέα θυσία στο βωμό της  κάλπικης «δίκαιης» ανάπτυξης.
Αποκατάσταση των απωλειών της περιόδου της κρίσης, ΤΩΡΑ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]