ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

H αλήθεια πίσω από τα ενεργειακά non papers...

Γράφει η Άρια Νικολοπούλου
H ενέργεια είναι ένα πολύ ισχυρό παιχνίδι εξουσίας, διπλωματίας, συμφωνιών και γεωπολιτικών συγκυριών. Δεν χρειάζεται να είσαι σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν για να το διαπιστώσεις! Στην μικρή Ελλάδα όμως με την τόσο πλούσια φθηνή ενέργεια των ΑΠΕ να ξεχειλίζει τριγύρω, δεν λείπουν πολλές φορές τα ...επικοινωνιακά bras de fer, με όπλα συχνά την μεθοδευμένη διαρροή ή τα "non papers", για να επιβάλλουν γνώμες, απόψεις, τροπολογίες και ...συμφέροντα. Και καμιά φορά μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι τελικά υπάρχουν και "συστημικά μέσα" που λένε την αλήθεια, την ώρα που ορισμένοι λειτουργούν επικοινωνιακά με το καμουφλάζ των non papers!

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις το σημερινά άρθρο σε μεγάλο συστημικό μέσο, που μιλά τροπολογία που προστέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και αφορά στους υβριδικούς σταθμούς ανανεώσιμης ενέργειας σε νησιά που δε συνδέονται με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρισμού (ΜΔΝ). To άρθρο ξεψαχνίζει μια υπόθεση που αναδύει τη ζοφερή μυρωδιά ενός ενεργειακού σκανδάλου που επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί μέσα από τη γνωστή κυβερνητική τακτική του "να το περάσουμε νύχτα με τροπολογία μέσα από άσχετο νομοσχέδιο" και της επικοινωνιακής θολούρας που δημιούργησαν προσφάτως στοχευμένα non papers. 

Διαβάστε το  και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα για την ευνοϊκή μεταχείριση ή όχι συγκεκριμένου επιχειρηματία, που συνηθίζει να κρύβεται πίσω από αυτά!

Άρια Νικολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]