H Πίτα του Ηπειρώτη 2018, τη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 Εγκύκλιος και αίτηση συμμετοχής των χορευτικών

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2018

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας από τους στόχους μας είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2018»  να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

1. Το χορευτικό σχήμα να είναι σύμφωνα με τον τρόπο που  επιβάλλει η παράδοση της Ηπείρου. Συγκεκριμένα οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκονται είτε σε χωριστούς ομόκεντρους κύκλους (εξωτερικά οι άνδρες - εσωτερικά οι γυναίκες ή εξωτερικά οι γυναίκες – εσωτερικά οι άνδρες), είτε να προηγούνται οι άνδρες και να ακολουθούν οι γυναίκες στον ίδιο κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανιστεί μικτός κύκλος ανδρών – γυναικών.
2. Δεν επιτρέπονται χορογραφίες και προσθήκες στους χορούς (ομαδικές στροφές, ομαδικά ψαλίδια, ομαδικά χτυπήματα κλπ.) που δε συνάδουν με την παράδοσή μας. Αποδώστε τους χορούς με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα της περιοχής που συμμετέχετε.
3. Δώστε έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς του πρωτοχορευτή και της πρωτοχορεύτριας. Επιδιώξτε να είναι σύμφωνοι με την ταπεινότητα και τη λεβεντιά που ταιριάζει  στην παράδοσή μας.
4. Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών κάθε περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές.
5. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων. Δώστε προσοχή στα κεφαλοδεσίματα των γυναικών να είναι σύμφωνα με την ενδυμασία και την περιοχή και τα μαλλιά των γυναικών να κρύβονται όπου απαιτείται.
6. Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα υποδήματα. Απαιτείται για τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μαύρου ή εναλλακτικά σκούρου καφέ χρώματος και  για τις  γυναίκες η γνωστή μπαρέτα. Δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση οι ψηλοτάκουνες και μυτερές γόβες καθώς και τα   αθλητικά παπούτσια οποιουδήποτε χρώματος.
7. Παρακαλούμε ο αριθμός των χορευτών σε κάθε ομάδα να είναι μεταξύ 20 και 30. Να δηλώνεται ο ακριβής αριθμός τους και να μην αλλάζει την τελευταία στιγμή. Συγκροτήματα κάτω των 20 χορευτών θα ενοποιούνται με άλλο χορευτικό.
8. Στα τμήματα των ενηλίκων να μη συμμετέχουν παιδιά. Τα παιδιά θα εντάσσονται στα παιδικά τμήματα.
9. Σε περίπτωση ακύρωσης της εμφάνισής σας να το δηλώνεται εγκαίρως, γιατί η θέση μένει κενή και επίσης αποκλείονται άλλα χορευτικά.
10. Παρακαλούμε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, γιατί το Στάδιο και η Πανηπειρωτική δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Υπενθυμίζεται ότι τα έξοδα συμμετοχής στην εκδήλωση βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους συλλόγους σας.
11. Αφού στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως 20-12-2017,  επιβεβαιώστε  και τηλεφωνικά  τη λήψη της στα τηλ. της γραμματείας μας 210-3241137 & 210-3243822
12. Η ένταξη των χορευτικών σε ενότητες θα καθοριστεί με ΚΛΗΡΩΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]