ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Παγκόσμιο δίχτυ προστασίας για τους ανθρώπους, απλώνει η Generali!

Τη νέα εμβληματική πρωτοβουλία του για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας, η οποία στοχεύει να υποστηρίξει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, ο Όμιλος Generali.
Η πρωτοβουλία ονομάζεται "The Human Safety Net" και εντάσσεται στην πολιτική βιωσιμότητας την οποία εφαρμόζει η Generali. Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών 150 περίπου δημοσιογράφοι από όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία, ανάμεσά τους και ο εκδότης του Nextdeal, Κωστής Σπύρου.
Παγκόσμιο δίχτυ προστασίας για τους ανθρώπους, απλώνει η Generali!
Όπως τονίζει η εταιρία, "το 2016 ξεκινήσαμε ένα ταξίδι με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό των παρεμβάσεών μας στην κοινωνία και επιδίωξη τα κεφάλαια, οι δεξιότητες και οι άνθρωποί μας να έχουν ευρύτερο αντίκτυπο ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την αίσθηση ότι όλοι ανήκουν στον Όμιλο".
Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται περισσότερο με τη δημογραφική και κοινωνική αλλαγή, η Generali αποφάσισε να βασιστεί στην ποικολομορφία των απόψεων και των γνώσεων των υπαλλήλων της σε όλο τον κόσμο. Έτσι, αναπτύχθηκε η πρωτοβουλία "The Human Safety Net", η οποία, όπως υποστηρίζει ο Philippe Donnet - CEO του Ομίλου Generali, "έχει τη δυνατότητα να γίνει σημαντική και μοναδική, τονίζοντας τη βαθιά ανθρώπινη σημασία αυτού που κάνουμε. Μας δίνει την ευκαιρία να επιτύχουμε κάτι σημαντικό μαζί".
Σύμφωνα με την εταιρία, η πρωτοβουλία αποτελείται από 3 προγράμματα:
- The Human Safety Net για οικογένειες, το οποίο προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στη φτώχια.
- The Human Safety Net για τη δημιουργία start-ups από πρόσφυγες, το οποίο στηρίζει την επιχειρηματικότητα των προσφύγων.
- The Human Safety Net για μωρά, το οποίο μαζί με την ιατρική κοινότητα και τους γονείς έχει στόχο να βελτιώσει την πρόληψη και τη θεραπεία της βρεφικής ασφυξίας.
Το "Procuratie Vecchie" (το Παλιό Διοικητήριο), το σημείο όπου ιδρύθηκε το  πρώτο γραφείο της Generali στη Βενετία, θα αποτελέσει την καρδιά του Human Safety Net, ενώ θα φιλοξενεί τακτικά δημόσιες εκθέσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις για τις μεγάλες ανάγκες που γεννούν οι δημογραφικές προκλήσεις, η φτώχεια και η μετανάστευση.
Παγκόσμιο δίχτυ προστασίας για τους ανθρώπους, απλώνει η Generali!
Η ατζέντα της παρουσίασης
Η συνέντευξη Τύπου αποτέλεσε μια αφορμή για να συζητηθούν τα τρέχοντα κοινωνικά, πολιτιστικά και δημογραφικά ζητήματα, τα οποία απασχολούν και τον Όμιλο Generali.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, Philippe Donnet, παρουσίασε την αποστολή του Human Safety Net. "Πιστεύω πως ένας όμιλος, όπως ο δικός μας, δεν έχει μόνο εγκέφαλο αλλά έχει και καρδιά. Τον εγκέφαλο θα τον χρησιμοποιούμε για τις εργασίες μας και η καρδιά μας θα είναι αυτό το πρόγραμμα, το The Human Safety Net", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "στη Βενετία βρίσκεται και το σήμα της εταιρίας μας, το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου. Το The Human Safety Net θα ειναι η καρδιά του λιονταριού!"
Ο Όμιλος σύστησε στους καλεσμένους του αρχιτέκτονες παγκοσμίου φήμης, οι οποίοι ηγούνται του έργου αποκατάστασης του “Procuratie”. Οι ίδιοι μοιράστηκαν με το κοινό ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το έργο και το όραμα να αναβιώσει ένα από τα εμβληματικότερα μνημεία, τα οποία συνθέτουν το αρχιτεκτονικό μεγαλείο της Βενετίας. Ειδικότερα, ο κ. David Chipperfield, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση του "Procuratie Vecchie" μίλησε για το όραμα του να μεταμορφώσει το κτήριο σε ένα πιο ενεργό και ζωντανό χώρο, που θα ενσωματώνει την παγκόσμια αποστολή της πρωτοβουλίας "The Human Safety Net" και ταυτόχρονα θα διατηρεί την ομορφιά και την ιστορία των κτηρίων.
Μεταξύ των ομιλητών βρέθηκαν κορυφαίοι δημόσιοι αξιωματούχοι, όπως ο Δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro ενώ βίντεο με τη δήλωσή του έστειλε και ο Ιταλός Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού, Dario Franceschini. "Θέλω να ευχαριστήσω την Generali για τη πρωτοβουλία της The Human Safety Net. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τη στηρίξουμε", είπε ο Υπουργός.
Μετά τη συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό κτήριο “Procuratie Vecchie” και στα δωμάτιά του, τα οποία είναι κλειστά για το κοινό σε ολόκληρη την ιστορία των 900 χρόνων του κτηρίου, καθώς και να δουν τα σχέδια αποκατάστασης.
Ο κ. Κωστής Σπύρου με τον Philippe Donnet, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου Generali
Ο κ. Κωστής Σπύρου με τον Philippe Donnet, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου Generali
Από αριστερά οι κ.κ. David Chipperfield, ο ιδρυτής της David Chipperfield Architects, ο Luigi Brugnaro, Δήμαρχος της Βενετίας, Philippe Donnet, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Generali και Simone Bemporad, Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου Generali
Από αριστερά οι κ.κ. David Chipperfield, ιδρυτής της David Chipperfield Architects, 
Luigi Brugnaro, Δήμαρχος της Βενετίας,
Philippe Donnet, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Generali
και Simone Bemporad, Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου Generali
Ο κ. Philippe Donnet, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Generali
Ο κ. Philippe Donnet, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Generali
Ο κ. Gabriele Galateri di Genola Πρόεδρος, Assicurazioni Generali
Ο κ. Gabriele Galateri di Genola Πρόεδρος, Assicurazioni Generali
 Ο κ. Dario Franceschini, Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού Ιταλίας
Ο κ. Dario Franceschini, Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού Ιταλίας
Ο κ. Κωστής Σπύρου με την Lucia Silva, επικεφαλής του τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου
Ο κ. Κωστής Σπύρου με την Lucia Silva, επικεφαλής του τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Generali
Παγκόσμιο δίχτυ προστασίας για τους ανθρώπους, απλώνει η Generali!

Γράφει ο Κωστής Σπύρου από Βενετία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]