Ν. Παππάς: Τηλεόραση μέσω δορυφόρου για όσους δεν καλύπτει η Digea

Ένα άλλο σημαντικό θέμα για το Ζαγόρι, η κάλυψη όλων των περιοχών με το ψηφιακό σήμα της Digea για την οποία οι παρεμβάσεις του Δήμου Ζαγορίου είναι πολλές, φαίνεται ότι βρίσκει τη λύση του, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Ουσιαστικά ο Υπουργός επανέλαβε παλιότερη δέσμευσή του, μιλώντας το καλοκαίρι στην ΕΡΤ Ιωαννίνων με αφορμή διαμαρτυρία του Δήμου Ζαγορίου, ότι θα καλυφθεί με δορυφορικό σήμα κάθε περιοχή που δεν «βλέπει» τηλεόραση μέσω Digea.

Αν και ο κ. Παππάς εξέφρασε … έκπληξη για το πρόβλημα που του τέθηκε από πολλούς φορείς της Ηπείρου και το οποίο απέδωσε στον κακό σχεδιασμό που έγινε όταν ανατέθηκε στην συγκεκριμένη εταιρεία η κάλυψη με ψηφιακό σήμα και έμειναν εκτός αρκετές περιοχές, οι λεγόμενες «λευκές»,  ανακοίνωσε ότι άμεσα όλοι οι Δήμοι θα κληθούν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο του Υπουργείου για τις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα.

Εντός δεκαημέρου οι Δήμοι θα πρέπει να απαντήσουν στο Υπουργείο και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ώστε μέχρι το τέλος του έτους να κινηθεί η διαδικασία παροχής δορυφορικού σήματος στις δυσπρόσιτες περιοχές. Η δαπάνη αυτή δεν θα επιβαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη, δεδομένου ότι η  χρηματοδότηση θα καλυφθεί από κονδύλια της ΕΕΤΤ που προέρχονται από πρόστιμα και συνδρομές των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]