Culturetrip: Οι 10 πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα!Πάργα και Μέτσοβο στη δεκάδα!

Μια χώρα με απίστευτη φυσική ομορφιά, συναρπαστική ιστορία και λαογραφία, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα. Από τις γραφικές παράκτιες πόλεις σε ορεινά χωριά και πολυπολιτισμικές μακεδονικές πόλεις, ο δημοφιλής ιστότοπος Culturetrip.com επέλεξε 10 πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε κανείς να επισκεφθεί. Δέκα προορισμούς που προσφέρουν μια διαφορετική πλευρά της χώρας.

2.Πάργα

Η γραφική πόλη της Πάργας είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός το καλοκαίρι στην Ήπειρο, στη Δυτική Ελλάδα. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του λόφου Πεζοβόλου και με πλούσιο πράσινο και καταγάλανη θάλασσα, η πόλη έχει μια χαλαρή νησιώτικη ατμόσφαιρα. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα γοητευτικά και πολύχρωμα σπίτια στην προκυμαία και τις πλακόστρωτες πλατείες, και να επισκεφθεί τα ερείπια ενός παλιού ενετικού κάστρου στην κορυφή του λόφου.

6.Μέτσοβο

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, στην καρδιά της μαγευτικής οροσειράς της Πίνδου στην Ήπειρο, το Μέτσοβο είναι αναμφίβολα μία από τις πιο γραφικές πόλεις στην Ελλάδα. Η πόλη ήταν γενέτειρα των πιο έμπειρων μαστόρων της χώρας που χρησιμοποίησαν τους πλούσιους φυσικούς πόρους της περιοχής για να χτίσουν πανέμορφα αρχοντικά, μοναστήρια, βρύσες, καλντερίμια και δρόμους και τις πλατείες, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα από το χρόνο. Οι κοντινές βουνοκορφές, πλαγιές και παρθένα δάση προσφέρουν ένα συγκλονιστικό θέαμα στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν γραφικές πεζοπορίες στη γύρω περιοχή. Παρά τη ραγδαία αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, το Μέτσοβο διατηρεί ακόμη τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, συνδυάζοντας τέλεια το παρελθόν με το παρόν, προσφέροντας ένα πλήθος από πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες όλο το χρόνο.
πηγη ellines.com

δείτε  τις υπόλοιπες πόλεις αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]