Τι δείχνουν τα νούμερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε Κύπρο...και Βουλγαρία


Σε μαζική φυγή από την Ελλάδα οδηγούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις με προορισμό την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Οι δύο χώρες μπορεί να έχουν...
διαφορετικά χαρακτηριστικά, ωστόσο αυτό που έχουν κοινό και στις δύο περιπτώσεις είναι το θετικό επενδυτικό περιβάλλον που επικρατεί, γεγονός το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και οι χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις και την αναγκαία πολιτική συναίνεση για την έξοδο, στην περίπτωση της Κύπρου, κατέστησαν τη χώρα πόλο έλξης για περίπου 5.200 επιχειρήσεις την τελευταία πενταετία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εγγραφές ελληνικών επιχειρήσεων ήταν αυξημένες κατά 77% στα τέλη του 2016 σε σύγκριση με το 2015, ενώ αυξητική τάση εμφανίζεται και στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά στη Βουλγαρία, φθηνότερη και ευκολότερη είναι η πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό για τις επιχειρήσεις στη γείτονα χώρα. Είναι χαρακτηριστικός ο ισχυρός ανταγωνισμός που επικρατεί στη Βουλγαρία με την παρουσία μεγάλων πολυεθνικών τραπεζικών ομίλων, όπως η Unicredito, η OTP Bank και άλλες. Ας σημειωθεί ότι εκτός από ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον, η συγκεκριμένη χώρα αξιοποιεί και τις δυνατότητες των χαμηλών επιτοκίων στην Ευρώπη, προσφέροντας φθηνό χρήμα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]