Εκτός μόνιμων θέσεων εργασίας οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ.

Εκτός μόνιμων θέσεων εργασίας οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ. «Καταδικασμένοι» στην ανασφάλεια και την εργασιακή «ομηρία».


Την Παρασκευή 20/10/2017 αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη. Καταθέσαμε για ακόμα μία φορά στην κα Υπουργό τις προτάσεις μας για μόνιμες κρατικές κοινωνικές Δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους, με επαρκή – σταθερή - εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μόνιμες θέσεις εργασίας για τους περίπου 1.400 εργαζόμενους καθώς μετά από 10-15 χρόνια συνεχών ανανεώσεων είναι προφανές ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ.
Προτάσεις με τις οποίες τόσο προεκλογικά όσο και σε προηγούμενη συνάντησή μας μερικούς μήνες πριν, είχε συνταχθεί και η ίδια, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.
Η Υπουργός δεσμεύτηκε πως η συνέχιση της λειτουργίας των Δομών ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και επανέλαβε πολλάκις πως εγγυάται προσωπικά για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας του προσωπικού ως έχουν, έως ότου βρεθεί και εφαρμοστεί μία μόνιμη λύση.
Με μεγάλη μας έκπληξη καθώς η Υπουργός παρουσίαζε τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την επίλυση του εργασιακού μας ζητήματος, της πολυετούς ανασφάλειας και «ομηρίας», προέκυψαν κάποιες προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται ως ανυπέρβλητες με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ να θεωρεί πως η Κυβέρνηση εμφανίζεται – τουλάχιστον - αναξιόπιστη, καθώς το προηγούμενο διάστημα οι δημόσιες τοποθετήσεις και οι δεσμεύσεις των αρμόδιων Υπουργών δημιούργησαν φρούδες ελπίδες στους εργαζόμενους για το θέμα των μόνιμων θέσεων εργασίας. 
Πιο συγκεκριμένα, απαραίτητη προϋπόθεση-εμπόδιο είναι οι Δομές μας να πάψουν να συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και η χρηματοδότηση να προέρχεται από αμιγώς εθνικούς πόρους, καθώς οι μισθοδοσίες προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να καλύπτονται από ευρωπαϊκούς πόρους. Δεδομένου ότι το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) λήγει το 2020 (και με μία πιθανή παράταση το 2022), η όποια λύση του εργασιακού μας προβλήματος αναβάλλεται για τότε, σύμφωνα με την Υπουργό. Αυτό σημαίνει πως πέρα από τις όποιες προφορικές κυβερνητικές διασφαλίσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι τότε, αν δεν αποτυπωθεί η «διασφάλιση» αυτή με νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι συμβασιούχοι-εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ θα παραμένουν εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της απόλυσης από τις εκάστοτε αιρετές διοικήσεις των Δήμων. Η Κυβέρνηση, αν θέλει να συμβαδίζουν οι δεσμεύσεις της με τις πράξεις της, θα πρέπει άμεσα να προστατεύσει νομοθετικά το προσωπικό των Δομών μας, που επί σειρά ετών προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του στα παιδιά και στα παιδιά Αμεα που εγγράφονται στις Δομές.
Για ακόμα μία φορά οι συμβασιούχοι-εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «καταδικαζόμαστε» σε διαρκή εργασιακή «ομηρία» και την απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια, χωρίς πλήρη δικαιώματα με μόνη δέσμευση από πλευράς της Κυβέρνησης πως τόσο οι Δομές όσο και οι θέσεις εργασίας μας θα στηριχθούν και θα διατηρηθούν με το ίδιο επισφαλές καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται συνελεύσεις εργαζομένων πανελλαδικά για να δώσουμε άμεσα την απάντησή μας με δυναμικές κινητοποιήσεις πλάι με άλλους συναδέλφους συμβασιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]