ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Φιλιππιάδα/Ιωάννινα:Δομές προσφύγων επισκέφθηκε ο Γ.Μπαλάφας.

Τις  ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα στο Ν. Πρεβέζης και στις εγκαταστάσεις της πρώην παιδόπολης "Αγ. Ελένη" στα Ιωάννινα,επισκέφθηκε ο  υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας ,που βρίσκεται στην Ηπειρο ,προκεiμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις  για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Και οι δύο δομές λειτουργούν ικανοποιητικά και σε πολύ καλή σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης είναι αξιοπρεπείς,σύμφωνα με τον υφυπουργό . Yπενθυμίζεται ότι στις δομές αυτές φιλοξενούνται ως επί το πλείστον οικογένειες Αφγανών στο μεγαλύτερο ποσοστό στη Φιλιππιάδα και οικογένειες Σύρων, στα Ιωάννινα.
Σε δηλώσεις του ο κ.Μπαλάφας τόνισε ότι  η υπόθεση μεταναστευτικό -προσφυγικό απαιτεί συνεχή διαχείρηση ,σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "είναι ένας πόνος, καθώς είναι μια κατάσταση που μεταβάλλεται δεν μπορείς να πεις ότι λύνεις το πρόβλημα και καθάρισες"
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου ,ο υφυπουργός σημείωσε πως ήταν υπο έλεγχο ,με τον αριθμό των ροών να έχει μειωθεί και το καλοκαίρι εντελώς ξαφνικά αυξήθηκαν   λόγω  και των προστριβών μεταξύ Τουρκίας -ΕΕ και Γερμανίας.
Το αρμόδιο Υπουργείο  πάντως  έχει διαρκή ενημέρωση για την  που επικρατεί εικόνα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ,με τη διαχείρηση να είναι συνεχής και όσο το δυνατόν καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]