ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Δήμος Ζαγορίου:Πρόστιμο για παράνομη βόσκηση

Πρόστιμο για παράνομη βόσκηση

Πρόστιμο στο διπλάσιο του επιβαλλόμενου δικαιώματος βοσκής, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού Λειτουργίας Βοσκοτόπων, για αυθαίρετη βόσκηση ζώων σε περιοχές που δεν έχουν ρυθμιστεί, επέβαλλε το Δημοτικό Συμβούλιο σε κτηνοτρόφο. Την σχετική εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου Σταύρος Τζόκας και τοποθετήθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, όσο και οι επικεφαλής της μειοψηφίας Γ. Παπαναστασίου, Λ. Τσουμάνης, Γ. Αρβανίτης (και ως πρόεδρος του νεοσύστατου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ζαγορίου), αλλά και παριστάμενοι κτηνοτρόφοι που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος, από Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ιωαννιτών,  έγινε μεν δημότης στο Δίκορφο, αλλά δεν είχε δικαίωμα να εισάγει τα ζώα του στις βοσκήσιμες εκτάσεις της συγκεκριμένης Τοπικής Κοινότητας, όπου έχουν ρυθμιστεί άλλοι κτηνοτρόφοι. Πλέον ισχύει η ρύθμιση του 2015 στην οποία (και στις επόμενες) ο εν λόγω κτηνοτρόφος δεν ρυθμίστηκε, δεδομένου ότι τότε δεν ήταν δημότης και η αρμοδιότητα έχει περάσει από τους Δήμους στην Περιφέρεια μέχρι να συνταχθούν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων. Προφανώς, παράνομα εισήγαγε το κοπάδι του από  βοοειδή στις αρχές Σεπτεμβρίου και μάλιστα χωρίς να ζητήσει άδεια εισαγωγής όπως προβλέπεται (την οποία δεν θα ελάμβανε ως μη ρυθμιζόμενος).

Η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου έκανε αυτοψία κατέγραψε την παρανομία και τον αριθμό των ζώων και εισηγήθηκε την επιβολή προστίμου αρχικά για τέσσερις μέρες παραμονής των ζώων στην περιοχή, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα πρόστιμα για όσες μέρες συνεχίστηκε η παράνομη βόσκηση. Ήδη η υπόθεση έχει φτάσει στη δικαιοσύνη με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε, μέχρι να συζητηθεί επί της ουσίας η αίτηση, ο κτηνοτρόφος οφείλει να αποχωρήσει από την επίμαχη έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]