ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιτυχημένη η ημερίδα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου για τις πολιτικές ισότητας στην Τ.Α. και την γυναικεία επιχειρηματικότητα



Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στη Φιλοθέη Άρτας εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές Ισότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, την οποία τίμησε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα ως επίσημη προσκεκλημένη και κύρια ομιλήτρια. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ως Πρόεδρος της Π.ΕΠ.ΙΣ. απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε σε επιτυχημένα παραδείγματα γυναικών, οι οποίες παρά τις αντιξοότητες κατόρθωσαν να επιτύχουν στον τομέα της παραγωγής και μεταποίησης. Τον κατάλογο των ομιλητών-τριών συμπλήρωσαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιούλα Μητροκώστα, η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, η Περιφερειακή Σύμβουλος Άρτας κ. Αναστασία Τάσιου-Σίμου, η κα Ελένη Μαραγκουδάκη και η κ. Ευγενία Μπράτη, με εισηγήσεις για την παρουσία της γυναίκας στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Στη δεύτερη ενότητα η οποία ήταν αφιερωμένη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, οι κυρίες Βασιλική Κασκανάκου από τα Ιωάννινα, η οποία ασχολείται με τη βιολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών, Αικατερίνη Βάσιου από τη Βλαχέρνα Άρτας, η οποία ασχολείται με την βιολογική παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου, και Αρετή Χρηστιά Καρβούνη από τη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, η οποία ασχολείται με την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, μοιράστηκαν την εμπειρία και τη δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου για την υποστήριξή της στην προώθηση των προϊόντων τους.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς και  ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.  Σκέψεις και απόψεις εκφράστηκαν  από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ.  Γεώργιο Ζάψα, Δημήτριο Χαμπίμπη, Μάκη Χατζηεφραιμίδη,  από την αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Βασιλική Μέγα, καθώς και από  άλλες γυναίκες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.  Επίσης παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Παπαδημητρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ι. Κατέρης, Δ. Βαρέλης, Κ. Καραμάνη, Τζ. Τάπραντζη  κ.α.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]