Πέτρος Μαλακάσης:Με τον εθελοντισμό να ξαναθυμηθούμε τις αξίες της Ιατρικής

του Δρ. Πέτρου Μαλακάση, Ειδικού Ακτινοδιαγνώστη Μαστού, Διευθυντή του Απεικονιστικού Κέντρου Μαστού και Οστεοπόρωσης της Ευρωκλινικής Αθηνών

Δεν είναι όλα χρήμα και όφελος
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ: ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Θερμή η συμπαράσταση των κατοίκων των νησιών στους εθελοντές ιατρούς
«Ο κάθε επαγγελματίας και ειδικά ο κάθε ιατρός γαληνεύει την ψυχή του όταν προσφέρει στον άνθρωπο μέσω του εθελοντισμού», υπογράμμισε ο κ. Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Απεικονιστικού τμήματος Μαστού και Οστεοπόρωσης στην Ευρωκλινική Αθηνών και βασικό μέλος της ομάδας ιατρών  εθελοντικών οργανώσεων, όπως της «Axion Hellas» και του «Εμείς».
Η αφορμή γι’ αυτή τη δήλωση δόθηκε με την ευκαιρία της πρόσφατης πολυήμερης εξόρμησης περισσότερων από 100 εθελοντών-ανάμεσα στους οποίους δεκάδες ιατροί και νοσηλευτές στη Βολισσό της Χίου και τα  Ψαρά, στο πλαίσιο της προσπάθειας προσφοράς που καταβάλλει η Axion Hellas σε απομακρυσμένα αλλά και κεντρικά νησιά, με ελλείψεις σε συγκεκριμένους τομείς της καθημερινότητας.
Στην πρόσφατη εξόρμηση, οργανώθηκαν ιατρεία 20 ιατρικών ειδικοτήτων και διενεργήθηκαν σε περισσότερους από 600 κατοίκους οφθαλμολογικές, παιδιατρικές, μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις, μέχρι τεστ PAP και υπερηχογραφήματα μαστού, θυρεοειδούς, κοιλίας και αγγείων και τα συμπεράσματα υπήρξαν αρκούντως διαφωτιστικά για το τι ακριβώς συμβαίνει, τόσο με τους ενήλικες όσο και με τα παιδιά  στον τομέα της φροντίδας πρόληψης και προστασίας τους.
«Εμείς οι ιατροί» τόνισε, «είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της εθελοντικής προσπάθειας, επιδεικνύοντας και τη δική μας ανάγκη συνεισφοράς, αλλά και δικαιώνοντας το ρόλο μας ως λειτουργών της υγείας, που δεν σκεφτόμαστε το κόστος κλεισίματος των ιατρείων μας, προκειμένου να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]