«Εκδηλώσεις σήμερα Για Την Γιορτή Πουλιών Στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου»

«Εκδηλώσεις για την Γιορτή Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου σε συνεργασία  με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συμμετέχει και φέτος, για 8η συνεχή χρονιά, στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2017 και σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Ασπραγγέλων .
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών γιορτάζεται ταυτόχρονα σε 40 περίπου χώρες της Ευρώπης και στόχος της είναι να διαδοθεί το μήνυμα της προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση στο μεγάλο τους ταξίδι.

Η εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης περιλαμβάνει:
• Παρουσίαση για την μετανάστευση των πουλιών και τα είδη ορνιθοπανίδας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου
• Παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό (τηλεσκόπια, κυάλια, οδηγούς αναγνώρισης)
• Κατασκευή φωλιών και ταϊστρών για πουλιά
• Δημιουργίες από μαλλί
• Παιδικό Εργαστήρι

Η εκδήλωση οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 14.00μ.μ.  Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η εταιρεία  Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και η εταιρεία ΧΑΒΕΛΑΣ - ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ ΦΥΛΛΟ.
Επίσης ο Φορέας Διαχείρισης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις με θέμα τη μετανάστευση των πουλιών καθώς και παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μετσόβου, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, σε μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας.
Απώτερος σκοπός του Φορέα Διαχείρισης, μέσω των συγκεκριμένων δράσεων, είναι η γενικότερη ενημέρωση – ευαισθητοποίηση  της τοπικής κοινωνίας και του ευρύτερου κοινού για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]