ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κάλεσμα Ενωσης Υπαλλήλων Επισιτισμού στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο

Μπροστά στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ήπειρο» που διοργανώνει η κυβέρνηση 23- 24/10 στα Γιάννενα με μπροστάρη τον πρωθυπουργό εμείς οι εργαζόμενοι και άνεργοι στον επισιτισμό - τουρισμό ,  πρέπει να στείλουμε μήνυμα:
Με τη μαζική μας παρουσία στο πανηπειρωτικό συλλαλη
τήριο την Τρίτη στις 24/ 10 στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο!
Γιατί εμείς ξέρουμε τι σημαίνει  «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»  από πρώτο χέρι:

Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή!

Eίμαστε εμείς  που πάνω στις δικές μας πλάτες βγήκαν τα ρεκόρ κερδών για τους ξενοδόχους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Eίμαστε εμείς που είτε μας έχουν απλήρωτους  είτε  μας πληρώνουν με κουπόνια, την ίδια ώρα που επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους όπως στο Διεθνές, στην  Όαση, στο Μaison.
Eίμαστε εμείς που πληρωνόμαστε με  500 ευρώ  και  βγάζουμε δουλειά για δύο, την ώρα που ανοίγουν νέα μαγαζιά ακόμα και στο εξωτερικό όπως στο mikel .
Eίμαστε εμείς που δουλεύουμε ατελείωτες ώρες , χωρίς ρεπό με απλήρωτες υπερωρίες  ενώ τρέχουμε σε όλα τα πόστα όπως συμβαίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής μας.
Eίμαστε αυτοί που μας λένε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δουλεύουμε στη βαριά βιομηχανία της χώρας. Να χαιρόμαστε που έχουμε δουλειά και έχουμε πελάτες.  Να μη γκρινιάζουμε γιατί έτσι είναι η φύση της δουλειάς και αν τολμήσουμε να παραπονεθούμε μετά από 10ωρα και χωρίς ρεπό «ότι δεν αντέχουμε άλλο» ξαφνικά γινόμαστε αντιπαραγωγικοί και τεμπέληδες για την εργοδοσία.
Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό γιατί εμείς ξέρουμε ότι..
ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

 Πρέπει να παλέψουμε να ακουστούν δυνατά τα αιτήματά μας για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα! Σε κάθε χώρο δουλειάς ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751€. Άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις.
Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Κατάργηση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας.
Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που μας τσακίζει.
Μέτρα στήριξης των ανέργων με χορήγηση επιδόματος 600€ μηνιαίως. Πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη τους.
Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Παιδεία
Να μην τολμήσουν να φέρουν ΑΝΤΙσυνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]