ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Ιωαννιτών:Ένα σχέδιο δράσης για το παραλίμνιο μέτωπο

1ο ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ένα σχέδιο δράσης για το παραλίμνιο μέτωπο
Μπορεί να υπάρξει πραγματική συμμετοχή στον ευρύτερο σχεδιασμό της πόλης και στον τρόπο λήψης αποφάσεων γύρω από αυτόν; Μπορούν οι κάτοικοι να φτιάξουν την πόλη που οραματίζονται με ένα πνεύμα συλλογικότη
τας; Τα εργαλεία πάντως υπάρχουν. Τα ζωντανά εργαστήρια πολιτών αποτελούν ένα από αυτά τα εργαλεία και συνεχίζουν το διάλογο για την ανθεκτικότητα της πόλης των Ιωαννίνων και ειδικότερα του αστικού παραλίμνιου μετώπου.
Τα ζωντανά εργαστήρια (Living Labs), τα Θεματικά Εργαστήρια (Workshops) καθώς και η πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης (http://www.diavouleusi.eu/) είναι τα εργαλεία για τη ενεργοποίηση των πολιτών στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων για παρεμβάσεις και έργα στο παραλίμνιο.
Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 18:30, γίνεται ένα ακόμη βήμα για την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στην όλη διαδικασία. Στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, θα πραγματοποιηθεί το 1ο ζωντανό εργαστήριο πολιτών. Σε αυτό το εργαστήριο, θα διεξαχθούν τρία θεματικά τραπέζια:
α) Βιώσιμη Κινητικότητα-Προσβασιμότητα
β) Ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου-Χωροθέτηση ειδικών λειτουργιών και
 γ) Περιβάλλον-Πολιτισμός-Οικονομία και ο ρόλος του παραλίμνιου μετώπου.
Με ελεύθερη πρόσβαση στο εργαστήριο οι πολίτες θα συζητήσουν μεταξύ τους αλλά και με το Δήμο  σε μια προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που υπάρχουν και αξιολόγησης των σημαντικότερων προκλήσεων. 
Οι προβληματισμοί που θα κατατεθούν, θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών. Τη διαδικασία θα υποστηρίξει η ομάδα έργου «Ανθεκτική Ευρώπη» του Δήμου Ιωαννιτών.
Το 1ο ζωντανό εργαστήριο αποτελεί μέρος μιας σειράς εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθεκτική Ευρώπη» και χτίζουν στα θεματικά εργαστήρια που προηγήθηκαν με ευρεία συμμετοχή.
Tα αποτελέσματα του διαλόγου θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό και την εκπόνηση του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου - Masterplan για την ανάπλαση του αστικού παραλίμνιου μετώπου που εκπονεί ο Δήμος στο πλαίσιο του σχεδίου για την «αστική ανθεκτικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]