Λειψυδρία και πρόβλημα στους Μηλιωτάδες

 Δήμος Ζαγορίου:
Λειψυδρία και πρόβλημα στους Μηλιωτάδες

 Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με την λειψυδρία, ιδίως τον Αύγουστο, σε ορισμένες Τοπικές Κοινότητες λόγω της ανομβρίας και της αλόγιστης χρήσης, αλλά και το πρόβλημα με το νερό στους Μηλιωτάδες που έθεσαν οι  δημοτικοί σύμβουλοι  Γαβριήλ Παπαναστασίου και Ηλίας Κίτσιος και παρενέβησαν και οι Ηλίας Ράπτης και Γιάννης Αρβανίτης , ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε στο Σώμα ότι κατατέθηκε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση ενός μεγάλου έργου που θα λύσει προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Στους Μηλιωτάδες το πρόβλημα προέκυψε όταν χρησιμοποιήθηκε, λόγω της λειψυδρίας,  το νερό μιας  γεώτρησης που είχε κατασκευαστεί το 2008 και από τότε είχε διαπιστωθεί από αναλύσεις του ΙΓΜΕ ότι υπήρχε πρόβλημα, ως προς την οσμή,  από εγκλωβισμένο υδρόθειο.

Η  όποια αναστάτωση που προκλήθηκε, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς και όχι πραγματικούς,  για την ποιότητα του νερού,  λόγους δεδομένου ότι από όλες οι αναλύσεις που γίνονται από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μικροβιολογικές και χημικές τα αποτελέσματα  είναι εντός των επιτρεπτών ορίων για το πόσιμο νερό.

Ωστόσο, υπήρχε  μια έντονη άσχημη οσμή από υδρόθειο που είχε εγκλωβιστεί και εξαλείφτηκε. Πάντως, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι το νερό που δόθηκε στο δίκτυο από τη γεώτρηση αυτή, ήταν για οικιακή χρήση και ο Δήμος διέθεσε εμφιαλωμένο.

Η γεώτρηση αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί στο εξής και ο Δήμος θα αναζητήσει λύση για να ενισχυθεί με νερό το δίκτυο από άλλες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]