ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δυναμική κινητοποίηση των συνταξιούχων και στα Ιωάννινα [βίντεο]

Στα Ιωάννινα , οι απόμαχοι της δουλειάς από την Ήπειρο συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Μίλησαν επίσης ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ και η Χρυσούλα Λαμπούδη, αναπληρώτρια γραμματέας της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου. Επίσης χαιρέτησαν ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (δείτε εδώ το video) και η Δήμητρα Στεφανοπούλου από την Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Εστιακών Ιωαννίνων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων από Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Επειδή ο περιφερειάρχης απουσίαζε, οι συνταξιούχοι ζήτησαν να τους δεχθεί η αντιπεριφερειάρχης. Τα Συνταξιουχικά Σωματεία Ηπείρου καταγγέλλουν το γεγονός ότι η αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκε να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους επικαλούμενη υπηρεσιακή σύσκεψη.

Σε ψήφισμά τους σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ, μείωση των οικογενειακών επιδομάτων. Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα».

Καλούν όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, τονίζοντας: «Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας -τους αγώνες μας- τη μαζική δράση και θα ανατρέψουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές για να ζήσουμε καλύτερα με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]