Διήμερο Εκδηλώσεων στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλιμούρα

Διήμερο Εκδηλώσεων στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλιμούρα
Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα μετακόμισε πρόσφατα στην οδό Αραβαντινού 6 (εντός της στοάς). Στα πλαίσια της πολυσχιδούς κι έντονης δραστηριότητας που φιλοδοξεί να έχει, διοργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων, που θα αποτελέσει και το έναυσμα για τη λειτουργία του.
Έτσι, λοιπόν την Παρασκευή 13 Ο
κτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «20 χρόνια μετά το θάνατο του Καστοριάδη», με εισηγητή τον Γιώργο Οικονόμου, διδάκτορα φιλοσοφίας. Η εκδήλωση, που έχει ώρα έναρξης τις 7 μ.μ, θα ξεδιπλώσει το έργο και τη φιλοσοφία ενός από τους σημαντικότερους φιλοσόφους, του Κορνήλιου Καστορίαδη. Θα γίνει εκτενής αναφορά στο έργο του και κυρίως σε έννοιες που εισήγαγε ο Καστοριάδης, όπως η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας και η συλλογική και ατομική αυτονομία (με αφορμή και την έκδοση «Μικρά αποσπάσματα για την αυτονομία» που επιμελήθηκε του περιοδικού ‘Βαβυλωνία’- www.babylonia.gr  ). Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει τζαζ καφενείο.
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση του διημέρου με τίτλο «Η δίκη της Χρυσής Αυγής και το φάντασμα της ακροδεξιάς», η οποία επίσης θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλιμούρα και από τους συντελεστές της Omnia TV. Πριν την εκδήλωση θα γίνει βιντεο-προβολή της δικογραφίας από την Omnia TV Με αυτήν την εκδήλωση φιλοδοξούμε να δώσουμε μία εμπεριστατωμένη εικόνα σχετικά με την πρόοδο της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και να συζητήσουμε για την άνοδο της ακροδεξιάς γενικότερα στον κόσμο, επιδιώκοντας κυρίως να ερμηνεύσουμε το ζήτημα πολιτικά, ιστορικά και ανθρωπολογικά. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει χιπ-χοπ καφενείο.
Καλούμε την κοινωνία των Ιωαννίνων να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του διημέρου και να πλαισιώσει τον καινούριο Ε.Κ.Χ Αλιμούρα στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα πλέγμα ευρύτερης ελευθεριακής κουλτούρας και ανατρεπτικής πολιτικής τοποθέτησης στο σήμερα.

- Ενάντια στην ανάθεση, σε κάθε είδους ιεραρχία και αποκλεισμό, διαμορφώνουμε εδώ και τώρα τον κοινό μας χώρο και χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]