Τα Φαρμακευτικά Φυτά Από Την Αρχαιότητα Μέχρι Σήμερα Επιστημονική Ημερίδα Στο Πανεπ.Ιωαννίνων

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω τη διεξαγωγή της Επιστημονικής Εκδήλωσης «Τα Φαρμακευτικά Φυτά από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2017, στην Αίθουσα "Γεώργιος Μυλωνάς" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο πρωτόγονος άνθρωπος περιεργαζόταν με τα χέρια του και δοκίμαζε με τη γεύση του, τα φυτά που συναντούσε στο φυσικό του περιβάλλον. Εκτός από τροφή, μερικά από αυτά άρχισαν να αναγνωρίζονται και για τις επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Η άθροιση αυτής της παγκόσμιας εμπειρικής γνώσης οδήγησε στην αναζήτηση και αξιοποίηση όλων εκείνων των βοτάνων που ανακούφιζαν τον πόνο ή και θεράπευαν ακόμη ορισμένες ασθένειες. Είναι εντυπωσιακό ότι η εμπειρική αυτή εφαρμογή των βοτάνων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, πολλά από αυτά έχουν αξιοποιηθεί με πολλoύς τρόπους από τη σύγχρονη Ιατρική.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 40 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επέλεξε να οργανώσει ένα συμπόσιο για τη χρήση των φαρμακευτικών φυτών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αρχικά, η θεματολογία θα καλύψει την ιστορική εξέλιξη της βοτανοθεραπείας, ενώ στη συνέχεια οι ομιλητές θα αναφερθούν σε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα φυτικών προϊόντων που εξακολουθούν να αποτελούν θέματα ερευνητικής αιχμής. Τέλος, η καθηγήτρια Μαρία Κωνσταντή θα παρουσιάσει έναν ηλεκτρονικό πανδέκτη με τα φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου, ενώ ο καθηγητής Λέανδρος Σκαλτσούνης θα αναφερθεί στις σύγχρονες εξελίξεις της Φαρμακογνωσίας.
Δείτε το Επιστημονικό Πρόγραμμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]