ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΑΜΕ ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:" Συμμετέχουμε στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο

Συνάδελφοι,
Σήμερα και αύριο γίνεται στην πόλη μας το 5ο «αναπτυξιακό» συνέδριο. Ο πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά στελέχη μαζί με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους της περιοχής, τους επιχειρηματίες και άλλους ¨πρόθυμους¨, θα καθίσουν σε στρογγυλά τραπέζια για να εξειδικεύσουν πως θα επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ήπειρο, όπως αντίστοιχα έγινε και στα προηγούμενα 4 «αναπτυξιακά» συνέδρια που προηγήθηκαν.
Στις συζητήσεις και τα στρογγυλά τραπέζια για την «ανάπτυξη», δεν χωράει, φυσικά, καμία συζήτηση για επαναφορά των μισθών μας στα προ κρίσης επίπεδα, για επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την αποφυγή των εκατοντάδων εργατικών ατυχημάτων που έχουμε κάθε χρόνο στον κλάδο. Καμία συζήτηση για τα στοιβαγμένα νήπια στους παιδικούς, για τους συμβασιούχους που παίρνουν σύνταξη μέσα στην εργασιακή ομηρία των συμβάσεων, για τις σχολικές καθαρίστριες που απολύθηκαν στο Δήμο Ζίτσας, για την κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος μετά τις 31/12/2017 στα πλαίσια της εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, για το κλείσιμο όλων των περιφερειακών τμημάτων του ΕΛΙΝΥΑΕ όπως και στα Γιάννενα, την υποστελέχωση στο ΣΕΠΕ.
Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, οι περικοπές είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να ωριμάσει η ανάγκη για ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.
Η μείωση του μη-μισθολογικού κόστους και η διάλυση όλων σχεδόν των υπηρεσιών που είτε δρούσαν βοηθητικά είτε κατασταλτικά για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας είναι το τίμημα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι ώστε να περισσέψει ζεστό χρήμα για να επιδοτηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. 
Η αξιολόγηση του προσωπικού και των δομών και οι επερχόμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο είναι το μαστίγιο για να πειθαναγκαστούν οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν το ρόλο που τους ζητά να παίξουν η κυβέρνηση: να σταθούν απέναντι στις ίδιες τις οικογένειές τους και την τάξη τους και να δουλέψουν σε φοροεισπραχτικούς μηχανισμούς υποβαθμισμένων υπηρεσιών, σε αυτό δηλαδή που γίνονται λίγο-λίγο οι Δήμοι με τη βοήθεια σχεδόν του συνόλου των Δημάρχων. Αυτό εννοεί η κυβέρνηση «ανάπτυξη». 
Αυτό δεν είναι ανάπτυξη για εμάς τους εργαζόμενους. Αυτό είναι ανάπτυξη για αυτούς που κρατούν τον πλούτο.
Συνάδελφοι,
Η προπαγανδιστική φιέστα που στήνει η κυβέρνηση και προσπαθεί να μας πείσει ότι θα φέρει ανάπτυξη και μάλιστα με δίκαιο τρόπο δεν πρέπει να μπερδέψει κανένα. Η κυβέρνηση κάνει το μαύρο άσπρο για να κρύψει ότι δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη στο άδικο σύστημα που ζούμε. Δίπλα τους έχουν και την πλειοψηφία του ΔΣ στο σωματείο μας που δεν παλεύει να ορθώσουν το ανάστημά τους οι εργαζόμενοι ενάντια στο σύστημα. Χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο προσπαθούν να συσπειρώσουν γύρω από τα προβλήματα για να μην φτάσουν οι εργαζόμενοι ποτέ στην πραγματική λύση, την απαλλαγή δηλαδή από το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε αλλά αντίθετα να απογοητεύονται κάθε μέρα περισσότερο. Επιδιώκει να διασπάσει τον κοινό αγώνα των εργαζομένων καλώντας τα σωματεία σε ξεχωριστές συσκέψεις για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση στο «διαίρει και βασίλευε» που κάνει βάζοντας τους ανέργους απέναντι στους εργαζόμενους, τους παλιούς απέναντι στους νέους ασφαλισμένους κοκ.
Δεν δίνουμε σε κανένα το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκριση μας. Συνεχίζουμε με πνεύμα όχι μόνο απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και των νέων μέτρων που φέρνη η κυβέρνηση αλλά με την απαίτηση να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, να μπει στο επίκεντρο η κάλυψη των δικών μας, των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Παλεύουμε για :
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των σχολικών καθαριστριών της Ζίτσας.
Χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών και των προνοιακών δομών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανέγερση νέων κτιρίων, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.
Κάτω τα χέρια από τα βαρέα ανθυγιεινά. Καμία περικοπή, επαναφορά του ενσήμου και του επιδόματος σε όλους τους κλάδους, διεύρυνση στο προσωπικό των παιδικών σταθμών.
Καμία ανταποδοτική δράση στους Δήμους. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.
Μέτρα προστασίας των ανέργων, χορήγηση επιδόματος 600€ σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους.
Επιστροφή όλων όσων μας έκλεψαν κυβερνήσεις και εργοδοσία από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.
Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.
Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 24 ΟΚΤΩΡΗ 2017 ΣΤΙΣ 18:30
ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]