Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων


Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.
Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο με περίπου 170 μαθητές, όπως πληροφόρησε τον κ. Στέφο ο διευθυντής κ. Τσάνης Αθανάσιος, οι οποίοι με έμφυτο μουσικό ταλέντο και καλλιτεχνική διάθεση προσέρχονται στο σχολείο ακόμη και από μακρινά σημεία του Νομού.
Στο σχολείο αυτό λειτουργούν υπό ενιαία διεύθυνση Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου οι μαθητές όλων των τάξεων διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας καθώς και όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα μουσικής παιδείας (ομαδικά και ατομικά). Επίσης το σχολείο προετοιμάζει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως γίνεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Επιπλέον, λόγω του διευρυμένου ωραρίου, όλοι οι μαθητές σιτίζονται στο σχολείο κάθε μεσημέρι.
O βουλευτής είχε μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου. Οι κτιριακές υποδομές του μουσικού σχολείου είναι τουλάχιστον προβληματικές, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διδασκαλία τόσο των μουσικών μαθημάτων όσο και των υπολοίπων. Η μεταστέγαση του σχολείου σε ένα χώρο, που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη διδασκαλία και θα εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε ένα τόσο ιδιαίτερο σχολείο, τονίστηκε από όλους. Η εξεύρεση λύσης απαιτεί τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και σχολείου.
Ο κ. Στέφος συμμερίστηκε την αγωνία και τις θέσεις των εκπαιδευτικών για το κτιριακό πρόβλημα και τόνισε ότι το σχολείο θα έχει τη συνδρομή του -στα πλαίσια της βουλευτικής του ιδιότητας- σε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό, τόνισε ο βουλευτής, ένα σχολείο, όπως το μουσικό, που παράγει πολιτισμό και προετοιμάζει τους ανθρώπους εκείνους που θα ηγηθούν του πολιτιστικού μέλλοντος του τόπου μας, να λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την άρτια λειτουργία του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]