Μειώσεις τιμών στα διόδια Ιόνιας Οδού, Εγνατίας, Ολύμπιας και Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ζητά ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Μειώσεις τιμών στα διόδια Ιόνιας Οδού, Εγνατίας, Ολύμπιας και Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ζητά ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων
Τη μείωση της τιμής των διοδίων της Ιόνιας οδού, της Εγνατίας Οδού, της Ολυμπίας Οδού και της γέφυρας Ρίου Αντίρριου ζητά ομόφωνα με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας με το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη να τονίζει στην εισήγησή του οτι με την έναρξη λειτουργίας των διοδίων στην Ιόνια Οδό έχει πλέον καταστεί η χρήση του αυτοκινητόδρομου ασύμφορη για τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και για τους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν την πόλη της Άρτας. Με αυτόν τον τρόπο χάνει έσοδα η τοπική οικονομία και η περιοχή δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις πραγματικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ιόνια Οδός, αφού για μια διαδρομή από την Αθήνα στην Άρτα κάποιος καταβάλει μετ’ επιστροφής 68,20 ευρώ, από Θεσσαλονίκη για Άρτα 19,60 ευρώ, από Άρτα προς Ιωάννινα  καταβάλλει το ποσό των 7,60 ευρώ και από Άρτα προς Πάτρα 45,40 ευρώ.
Ο Δήμος Αρταίων διαφωνεί με το αντίτιμο των διοδίων και γι’ αυτό έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για συντονισμό και συνάντηση με τους Δημάρχους των περιοχών από τις οποίες περνά η Ιόνια Οδός (έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο από τις 21 Ιουλίου 2017), προκειμένου να συζητηθεί το εν λόγω «καυτό» θέμα και να αποφασιστεί μια κοινή στάση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα προτείνει:
> Μείωση των τιμών  στα Διόδια τόσο της Εγνατίας Οδού, όσο και της Ολύμπιας Οδού, αλλά και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, καθώς οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες συνδέονται άμεσα με την Ιόνια Οδό και χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς για τη μετάβασή τους από και προς την Άρτα.
> Άμεση αναθεώρηση της οικονομοτεχνικής μελέτης λειτουργίας των διοδίων, ώστε να ισχύσει η αναλογική χρέωση.
> Εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κατά μήκος και κοντά στην Ιόνια Οδό .
> Παράσταση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και η παρέμβαση στις ήδη ανοιχθείσες δίκες,  διεκδικώντας  την μερική αναστολή και ακύρωση της από 29 Μαΐου 2017 απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για την σύσταση νέων σταθμών διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]