Αλλάζει η απόκτηση διπλώματος

Έναν τρόπο για να σταματήσει το φακελάκι στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, με την βοήθεια της τεχνολογίας, επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών.
Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόταση για σειρά αλλαγών, έτσι ώστε να μην υπάρχει προσωπική επαφή μεταξύ εξεταστών και εξεταζομένων. Αντί αυτού, προτείνεται οι εξεταστές να επιβλέπουν τους εξεταζομένους μέσω καμερών και να επικοινωνούν μαζί τους μέσω ειδικών ακουστικών.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης στόχος είναι «να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο εξέτασης, περνώντας στην ψηφιακή διαδικασία, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο το καθιερωμένο πλέον λάδωμα».

Επιπλέον, η τεχνολογία θα εισέλθει και στην διαδικασία του μαθήματος, καθώς από το νέο έτος όλες οι σχολές οδηγών θα πρέπει να διαθέτουν κάμερες, μέσω των οποίων το υπουργείο θα ελέγχει ότι ο εξεταζόμενος πράγματι παρακολούθησε το σύνολο των υποχρεωτικών μαθημάτων.  

Διαβάστε περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Από την άλλη πλευρά αντιδράσεις υπάρχουν από τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, οι οποίοι θεωρούν πως είναι πολύ δύσκολο για τον εξεταστή να ελέγξει σωστά την όλη διαδικασία της εξέτασης μέσω κάμερας. Ειδικά στέκονται στις περιπτώσεις του παρκαρίσματος και τις οπισθογωνίας, όπου μετριέται η απόσταση του οχήματος από το πεζοδρόμιο, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με την χρήση κάμερας.    

Τέλος, στην προσπάθεια που γίνεται να αναβαθμιστεί το κύρος της διαδικασίας απόκτησης διπλώματος οδήγησης το υπουργείο πρότεινε ακόμα οι εξεταστές να προέρχονται από άλλη πόλη από αυτήν του εξεταζομένου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες να γνωρίζονται προσωπικά εξεταστές και εξεταζόμενοι και να έχει προηγηθεί μεταξύ τους προσωπική επαφή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]