Δρομολογήθηκε το έργο της βελτίωσης της Οδού Πλάκα - Άγναντα - Πράμαντα

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων:Συνάντηση καθοριστικής σημασίας με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές. Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια της επίσκεψης, που πραγματο
ποίησε ο Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων τον προηγούμενο Φεβρουάριο αλλά και των πολλών συναντήσεων και συζητήσεων, που είχαν έκτοτε οι δύο άνδρες.
Η βελτίωση της κατάστασης των Επαρχιακών Οδών, που οδηγούν στα Τζουμέρκα, ήταν βασικό θέμα των συνομιλιών τους και στην συνάντηση της Τρίτης 17 Οκτωβρίου, καθορίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα δρομολογηθεί το έργο βελτίωσης του τμήματος της 2ης Επαρχιακής Οδού “Πλάκα - Άγναντα - Πράμαντα”.
Ο βασικός για τα Τζουμέρκα αυτός οδικός άξονας είναι η φυσική συνέχεια του κάθετου δρόμου σύνδεσης της περιοχής με την Ιόνια Οδό (Κόμβος Τερόβου - Πηγάδια - Στροφές Πλάκας) (ο οποίος δημοπρατείται στις 7 Νοεμβρίου), είναι μία διανομαρχιακή οδός καθώς εκτείνεται τόσον εντός του Νομού Ιωαννίνων, όσον και εντός του Νομού Άρτας και είναι επίσης μια διαδημοτική οδός, αφού διατρέχει και εξυπηρετεί οικισμούς τόσον του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όσον και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Στην συνάντηση του Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα αποφασίστηκε να εκπονηθεί άμεσα η Τεχνική Μελέτη του έργου, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης τους πρώτους μήνες του 2018 θα αποφασισθεί το ύψος χρηματοδότησης από το Υπουργείο, ώστε το έργο να μπει στη συνέχεια σε φάση δημοπράτησης.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές αναφέροντας:“Εκφράζω την ικανοποίησή μου τόσον την προσωπική, όσον, πιστεύω, και όλων των κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, καθώς δρομολογείται ένα έργο, που έχει αναφορά στο μεγαλύτερο από τα προβλήματα της περιοχής και τροχοπέδη για την ανάπτυξή της, όπως είναι η κατάσταση των οδικών προσβάσεων. Η βελτίωση του κεντρικού αυτού οδικού άξονα σε συνδυασμό με τη σύνδεση της περιοχής με την Ιόνια Οδό αποτελούν ένα μεγάλο βήμα για την άρση της απομόνωσης των Τζουμέρκων. Η θετική αντιμετώπιση από την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου και η επίσης θετική ανταπόκριση και συνεργασία μας με την Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργούν τις συνθήκες να εκτελεστούν στην περιοχή μας πραγματικά έργα πνοής”.

Η βελτίωση της Επαρχιακής Οδού θα περιλαμβάνει βελτίωση όλων των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της, ομαλοποίηση στροφών με επεμβάσεις στα πρανή και οπλισμένες επιχώσεις, διαπλατύνσεις, τριγωνικές παρόδιες τάφρους και τοιχία αντιστήριξης, ανακατασκευή, σε όλο το μήκος της, του οδοστρώματος, καθώς και σύγχρονη κάθετη και οριζόντια σήμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]