ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και ΓΓΔΤ είχε η ένωση αξιωματικών αστυνομίας Ηπείρου.

Στο  πλαίσιο της  προγραμματισμένης επίσκεψης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη, σε νεοσυσταθείσες αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, την 02/10/2017, με πρωτοβουλία του κ. Αρχηγού, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση αυτών  με μέλη της Ένωσής μας.
Στη συνάντηση αυτή, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, από πλευράς μας αναφέρθηκαν διεξοδικά, στη φυσική και πολιτική ηγεσία, τα προβλήματα που ταλανίζουν τις αστυνομικές Υπηρεσίες του Νόμου μας και επιπλέον, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα του συνταξιοδοτικού των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και δη των Αξιωματικών, λόγω των δυσχερειών-αδικιών που έχει επιφέρει το ισχύον σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, στην πλειονότητα αυτών.
Τόσο ο κ. Γενικός Γραμματέας όσο και ο κ. Αρχηγός, ως γνώστες  του μεγέθους του προβλήματος, το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είχε αναδείξει κι ο κ. Αρχηγός  - πρώτος - σε προηγούμενη συνάντησή μας, δεσμεύτηκαν να προωθήσουν αρμοδίως τις τεκμηριωμένες προτάσεις που θα υποβληθούν, προς επίλυση των προβλημάτων και την άρση των αδικιών που σήμερα μόνον για τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ υφίστανται, ήτοι τη νομοθετική μέριμνα για την προστασία Αξιωματικών που οδηγούνται στην αποστρατεία με 28 έτη υπηρεσίας, ως  έμπρακτη αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς των Αστυνομικών. 
Παρουσία και του κ. Γενικού Γραμματέα  ο κ. Αρχηγός στη συνέχεια , επίσης με πρωτοβουλία του, παρέθεσε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή του  Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Ηπείρου, μελών της Ένωσής μας, καθώς και  μελών των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, την αμεσότητα του χαρακτήρα του και την ψυχική επαφή του με τους υφισταμένους του.
Ως Ηπειρώτες, νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, με καταγωγή από την περιοχή μας, με τη συνδρομή και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας , επί της θητείας του εισήγαγε ένα εξωστρεφές μοντέλο διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά,  με φυσική παρουσία σε αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της επικράτειας και ακρόαση των υφισταμένων του, ανεξαρτήτως βαθμού, αποκτώντας έτσι αυτοπρόσωπη αντίληψη τυχόν προβλημάτων αυτών και μεριμνώντας για την επίλυσή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]