Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων Παρουσιάζει...«Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι Στην Εθνική Αντίσταση».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων παρουσιάζει σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων την ιστορική  έκθεση:
«Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση».
Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να τονιστεί η συμβολή των Ελλήνων Εβραίων αγωνιστών στον Ελλην
οϊταλικό Πόλεμο και αργότερα εναντίον των Δυνάμεων Κατοχής (1940-1944), θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και θα διαρκέσει από τις 29 Οκτωβρίου 2017 έως 31 Ιανουαρίου 2018.
Είναι η περιοδεύουσα εκδοχή της έκθεσης, που διοργάνωσε για πρώτη φορά το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος το 2013, όπου παρουσιάστηκαν προσωπικές ιστορίες Ελλήνων Εβραίων που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από όλες τις ελληνικές αντιστασιακές οργανώσεις. Πρόκειται για ιστορικό, αρχειακό, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, από επιστολές, προκηρύξεις, αντιστασιακές εφημερίδες και φωτογραφίες της περιόδου, το οποίο συγκεντρώθηκε κατά την πενταετή έρευνα που του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας με την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα.
Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάστηκε ήδη στο Εβραϊκό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, και ταξίδευσε έως την Ουάσιγκτον, την Ατλάντα και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Ο πιο πρόσφατος σταθμός ήταν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, ενώ, μετά τα Ιωάννινα, αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι της.
 Η ταινία-ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Ντάβιντ Γαβριηλίδη πλαισιώνει την έκθεση και προγραμματίζονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για το μαθητικό κοινό.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.
Τρίτη -Κυριακή, 08.30- 15.30.
Δευτέρα: Κλειστό.
Πλατεία 25ης Μαρτίου 6,
τηλ.: 2651001089, e-mail: efaioa@culture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]