Ο.Γεροβασίλη «Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας η τρίτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους»


Συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη στον Νίκο Χατζηνικολάου
«Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας η τρίτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους»

«Εκτιμώ οι αυτή η αξιολόγηση
θα εξελιχτεί ταχύτατα, με δεδομένο ότι η πρόθεση όλων των πλευρών είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα», τόνισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ρ/σ Realfm και πρόσθεσε: «Εμείς από πλευράς μας δουλεύουμε πολύ γρήγορα, επιταχύνουμε, δεν εφησυχάζουμε, γιατί υπάρχουν μερικά προαπαιτούμενα, που πρέπει να υλοποιηθούν».

Ερωτηθείσα για την ατζέντα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην τρέχουσα αξιολόγηση, η Υπουργός εξήγησε ότι «αυτά τα οποία περιλαμβάνονται αυτήν την εποχή στη συζήτηση [με τους θεσμούς] είναι τα επιμέρους στάδια της μεταρρύθμισης που εφαρμόζουμε από πέρυσι» και περιλαμβάνουν την αξιολόγηση προσωπικού και δομών, τα ψηφιακά οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, το ενιαίο σύστημα κινητικότητας και τις κρίσεις Προϊσταμένων.

Αναφορικά με την εξέλιξη της διαδικασίας αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε «η εκτίμηση είναι ότι η συμμετοχή στην αξιολόγηση υπήρξε απολύτως ικανοποιητική. Παρά τις εκκλήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, οι εργαζόμενοι δεν υπάκουσαν σε αυτές. Η αξιολόγηση, λοιπόν, προχώρησε».

Κληθείσα να σχολιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξήγησε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει αποδεδειγμένα επιλέξει τέτοια πολιτική στο παρελθόν, όταν ήταν στην κυβέρνηση. Με το να λες σήμερα “μετανόησα, δεν θα το ξανακάνω”, προφανώς δεν θα γίνεις πιστευτός, την ώρα μάλιστα που επιθυμείς να εκχωρήσεις πολλές αρμοδιότητες του δημόσιου στον ιδιωτικό τομέα».

Στον αντίποδα, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «σαφώς και υπάρχουν τρόποι να μειώσεις το κόστος του δημοσίου και αυτό ακριβώς κάνουμε και τα αποτελέσματα θα είναι –όσο περνά ο καιρός– πιο ορατά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]