Με καύσιμα από τον Φεβρουάριο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Με καύσιμα από τον Φεβρουάριο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2018 θα έχουν εγκατασταθεί και θα λειτουργούν οι κινητές δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Αυτή ήταν η δέσμευση που δόθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υποδομών παρουσία του Γενικού Γραμματέα μεταφορών, Θάνου Βούρδα, των βουλευτών Χρήστου Μαντά, Γιάννη Στέφου και Κώστα Τασούλα, του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα , του αντιδημάρχου, Νίκου Γκόλα, του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εκπροσώπων της ΕΚΟ.
Στην ίδια σύσκεψη τέθηκε σαφώς το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας των κινητών δεξαμενών από την εταιρία η οποία, όπως ενημέρωσε, έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ενώ τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει και με τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, προκείμενου να εκτιμήσει τον όγκο των καυσίμων που θα απαιτηθούν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον.
Παράλληλα έγινε γνωστό πως και δεύτερη εταιρία πετρελαιοειδών επιθυμεί να εγκαταστήσει κινητές δεξαμενές στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αίτημα το οποίο εξετάζει η ΥΠΑ καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν απαγορεύει την ύπαρξη δύο ή περισσότερων εταιριών στο ίδιο αεροδρόμιο.
Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί ενημερωτική επιστολή σε τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρίες για την επίλυση του θέματος με τον ανεφοδιασμό προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους για τις πτήσεις της νέας χρόνιας.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά το ζήτημα της πλήρους αναβάθμισης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς επιλύεται ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν. Μας δόθηκαν σαφή χρονοδιαγράμματα και εγγυήσεις ότι αυτά θα τηρηθούν και είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας που κάναμε από κοινού με τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η συνένωση δυνάμεων φέρνει αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ανέφερε:
«Η σημερινή συνάντηση έρχεται σαν επιστέγασμα των προσπαθειών που κάναμε όλοι φορείς του τόπου μαζί κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε και για το μέλλον, σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις μας για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Από εδώ και πέρα η λύση που δόθηκε στο θέμα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ουσιαστικά για μας είναι το εφαλτήριο για να προσελκύσουμε κι άλλες αεροπορικές εταιρίες στην πόλη μας. Το επόμενο διάστημα έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με ορισμένες απ’ αυτές κι ελπίζουμε να υπάρχει ευτυχής κατάληξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]