Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Γ.Γ Αθλητισμού εγκαινίασαν το γήπεδο Λιμνοπούλας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός εγκαινίασαν σήμερα το γήπεδο «Λιμνοπούλας» του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Ο κ. Βασιλειάδης στην ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτό το εξαιρετικό γήπεδο, σε αυτή την κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού που εκσυγχρονίσαμε στην καρδιά των Ιωαννίνων, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Εδώ και δυόμιση χρόνια σε πολύ σφιχτά οικονομικά πλαίσια προσπαθούμε με χρηστή διαχείριση σεβόμενοι το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου να κάνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές παρεμβάσεις για να μπορούν οι συμπολίτες μας να αθλούνται με αξιοπρέπεια.
Είναι σημαντικό ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα ΠΕΑΚΙ χωρίς χρέη και οικονομικά βιώσιμο. Με βάση αυτό προγραμματίζουμε την επόμενη μέρα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο και στον αθλητισμό που θα σέβεται και την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής.
Το 2019 θα είναι το έτος ορόσημο. Τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν μετά από 17 χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας Νέων Ανδρών και Γυναικών. Ξανανοίγουμε τις πίστες μας για διεθνείς διοργανώσεις με σκοπό να καταστήσουμε τα Γιάννενα το κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Κωπηλασία. Έναν πόλο αθλητισμού, τουρισμού και οικονομίας. Δημιουργούμε το πλαίσιο για την οργανωμένη προσέλκυση ξένων ομάδων στη χώρα μας με σκοπό την πραγματοποίηση της προετοιμασίας τους, μία προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει.
Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση ο καθένας στο δικό του μετερίζι με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Στα Γιάννενα εκτός από το γήπεδο «Λιμνοπούλας» το οποίο εγκαινιάσαμε σήμερα, έχουν γίνει και άλλες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση καινούργιου χλοοτάπητα στους Ζωσιμάδες.
Tις επόμενες μέρες ξεκινάνε οι εργασίες και για το ταρτάν ώστε να λύσουμε και το μεγάλο πρόβλημα του στίβου και φυσικά ο σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται και σε άλλες εγκαταστάσεις συνεχίζεται.
Το κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγάλο αγκάθι, αλλά θα συζητήσουμε με τη διοίκηση ώστε να λύσουμε προσωρινά τα προβλήματα και να μπορέσει να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα και κατόπιν να σχεδιάσουμε τις μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζονται. Λύνουμε ένα ένα τα προβλήματα και πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε ένα σχέδιο για το πώς θα προχωρήσουμε στην ανακαίνιση του κολυμβητηρίου.
Εκτός από το κολυμβητήριο στα σχέδιά μας είναι και ο κλειστός χώρος άθλησης κάτω από τους Ζωσιμάδες. Έχουμε συλλέξει όλα τα προβλήματα του νομού και προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε διαχειριζόμενοι καλύτερα το δημόσιο χρήμα να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας».

Η ανακοίνωση του ΠΕΑΚΙ
Ιστορική ήταν η Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, τόσο για το ΠΕΑΚΙ όσο και για το αθλητικό σύμπλεγμα της Λιμνοπούλας. Τα εγκαίνια του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λιμνοπούλα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη και τον ΓΓΑ κ. Ι. Συναδινό σηματοδοτούν το πέρασμα στην επόμενη ημέρα, για το ΠΕΑΚΙ. Το νέο γήπεδο πλαστικού χλοοτάπητα γέμισε από δεκάδες παιδικές φωνές σε μια όμορφη γιορτή για τον αθλητισμό. Μαζί με το γήπεδο, παραδόθηκαν και τα πλήρως ανακαινισμένα και αναβαθμισμένα αποδυτήρια της εγκατάστασης. Παρουσία φορέων και της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΠΕΑΚΙ και Δήμου, ανακοίνωσε πως η δημοτική αρχή θα χρηματοδοτήσει την υφιστάμενη μελέτη φωτισμού του γηπέδου που θα διευρύνει τις δυνατότητες της εγκατάστασης. Ο κ. Βασιλειάδης μετέφερε και τις ευχάριστες ειδήσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΠΕΑΚΙ, ειδήσεις που σε λίγο καιρό θα αλλάξουν τα δεδομένα για το φορέα. Επίσης, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στο μέχρι σήμερα έργο της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Ο υφυπουργός επιθεώρησε τις κωπηλατικές εγκαταστάσεις και το πύργο ενώ αργά το μεσημέρι συγκάλεσε ευρεία πολύωρη σύσκεψη στα γραφεία του ΠΕΑΚΙ στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, στην οποία μετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπηρεσιακοί παράγοντες και η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ. Στη σύσκεψη τέθηκαν οι κύριες κατευθύνσεις της συνέχισης του έργου του φορέα. Το ΠΕΑΚΙ, αν και εν μέσω ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου, έχει δημιουργήσει τις συνθήκες που του επιτρέπουν την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων ευθύνης τους. Η χρηστή οικονομική διαχείριση, η επιβολή κανόνων λειτουργίας, η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος καθώς και η δημιουργία ιδίων εσόδων κάνουν την Ε.Δ. να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον του φορέα.
Οι παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και στις τρεις εγκαταστάσεις ευθύνης του ΠΕΑΚΙ. Το αθλητικό κοινό αλλά και οι πολίτες των Ιωαννίνων έχουν να περιμένουν πολλές ακόμα θετικές εκπλήξεις από τους δημόσιους αθλητικούς χώρους του ΠΕΑΚΙ σε πολύ σύντομο χρονικό ορίζοντα. Συντηρήσεις και αναβαθμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων, ενεργειακές παρεμβάσεις ακόμα και κάλυψη αθλημάτων που σήμερα δεν υποστηρίζονται στις εγκαταστάσεις μας, βρίσκονται στα άμεσα πλάνα της Ε.Δ.
Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]