ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πονοκέφαλος στη ΝΔ για τη "γαλάζια" κάμψη στις δημοσκοπήσεις

Προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη ΝΔ, καθώς οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μπορεί να εξακολουθούν να δίνουν ένα σαφές προβάδισμα στην κεντροδεξιά παράταξη, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ψαλιδίζει την μεταξύ τους διαφορά.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει πολλά στον προσυνεδριακό διάλογο που ξεκινά την Κυριακή στη Νίκαια, καθώς εκτιμά πως είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να γίνει μια ιδεολογική επανεκκίνηση στην παράταξη με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων που κινούνται στον χώρο του κέντρου.



Μία τέτοια κίνηση θεωρείται κάτι παραπάνω από αναγκαία καθώς η «γαλάζια» συσπείρωση έχει χτυπήσει εδώ και καιρό ταβάνι φτάνοντας το 90%. Αυτό σημαίνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να «ψαρέψει» ψηφοφόρους και σε άλλες δεξαμενές, προκειμένου να διευρύνει τα ποσοστά του κόμματος του ώστε να υπάρχουν πιθανότητες για την αυτοδυναμία.


Ωστόσο μία σειρά από ζητήματα που άπτονται της στρατηγικής που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση κρατούν τη ΝΔ δημοσκοπικά κολλημένη.


Θολό πολιτικό στίγμα

Σε αρκετές περιπτώσεις η ΝΔ δείχνει να μην έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα απέναντι σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να χάνει το μεταρρυθμιστικό και φιλελεύθερο προφίλ του με το οποίο ουσιαστικά κέρδισε την ηγεσία του κόμματος. Ενδεικτική ήταν η στάση που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα της αλλαγής φύλου στις ταυτότητες που ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ – ως φιλελεύθερος πολιτικός - ήταν ουσιαστικά υπέρ του νομοσχεδίου, φοβήθηκε τις αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματος του όσο και της εκκλησίας με αποτέλεσμα να υπαναχωρήσει.


Την στιγμή όμως που δείχνει να ακολουθεί μια δεξιά ρότα, εμφανίζεται μεταρρυθμιστής σε μια σειρά ζητημάτων, όπως την συρρίκνωση του δημοσίου και την αξιολόγηση των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου. Αυτή η διφορούμενη στάση μπερδεύει και απομακρύνει τους ψηφοφόρους, κυρίως εκείνους που αμφιταλαντεύονται και προέρχονται από τον χώρο του κέντρου.


Ο παράγοντας Άδωνις

Οι θέσεις που εκφράζει ο αντιπρόεδρος του κόμματος, αλλοιώνουν την κεντρική γραμμή της ΝΔ , ενώ έχουν διχάσει την κοινοβουλευτική ομάδα που αντιδρά κάνοντας λόγο ακόμα και για λαϊκισμό που δεν αρμόζει στο κόμμα. Παράλληλα, όπως σημειώνουν, βουλευτές της ΝΔ με τα όσα διατυπώνει κατά καιρούς, ο Αδωνις Γεωργιάδης, έχει δώσει αρκετές φόρες το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να «εκμεταλλευτεί» τις δηλώσεις του κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ωστόσο στο Μοσχάτο εκτιμούν ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης κρατά συσπειρωμένους τους δεξιούς ψηφοφόρους και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να απευθυνθεί στον μεσαίο χώρο.


Ξέμεινε από αφήγημα

Το συνεχές αίτημα για πρόωρες εκλογές κούρασε τόσο τα στελέχη όσο και τους ψηφοφόρους της ΝΔ, που άκουγαν τον αρχηγό του κόμματος να τις ζητάει, αλλά την κυβέρνηση να κερδίζει διαρκώς πολιτικό χρόνο. Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να έχει ξεμείνει από αφήγημα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ μπορεί να παρουσίασε το όραμα του για την Ελλάδα δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, αλλά δεν έδωσε κάτι χειροπιαστό στους πολίτες. Στα περίπου 2 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ποντάρει στην εκλογολογία, χάνοντας αρκετό αντιπολιτευτικό χρόνο. Τώρα αλλάζει ρότα και ρίχνει το βάρός του στο κυβερνητικό πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος του αποφεύγοντας όσο είναι εφικτό τις αναφορές του στον Αλέξη Τσίπρα. Ήταν μια τακτική που ακολούθησε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και του βγήκε...


Καμία ρήξη με το παρελθόν

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί από συνεργάτες του αρκετές εισηγήσεις προκειμένου να τραβήξει μία «κόκκινη» γραμμή με το παρελθόν δίνονταν αέρα ανανέωσης στην κεντροδεξιά παράταξη, εκείνος συνεχίζει να μην θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ και αναμένει να δείξει την ανανέωση με τους υποψηφίους που θα μετέχουν στα «γαλάζια» ψηφοδελτίων. Οι εκλογές όμως, εκτός απροόπτου, αργούν να έρθουν με αποτέλεσμα στην κεντροδεξιά παράταξη να παραμένουν «βαρίδια» του παρελθόντος που έβλαψαν το κόμμα.


Ποντάρει στην καθημερινότητα και το κέντρο

Στο Μοσχάτο έχουν σχεδιάσει ήδη την αντεπίθεση μέχρι το τέλος του χρόνου και θα είναι όπως επισημαίνουν μέλη του επικοινωνιακού επιτελείου πολυμέτωπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα προσυνέδρια, θα αναδείξει το μεταρρυθμιστικό του προφίλ που είναι και το ισχυρό του χαρτί, μέσω περιοδειών και στοχευμένων επισκέψεων σε χώρους εργασίας και συνεχών ανοιγμάτων στον μεσαίο χώρο και την ΝΔ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι θα πρέπει ρίξουν μεγάλο βάρος της στρατηγικής τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους καθώς εκεί εντοπίζουν πως έχει σημαντικό ντεσαβαντάζ η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος λόγω των μέτρων που έχει πάρει έχει απομακρυνθεί από την κοινωνία.


«Ο στόχος είναι η αυτοδυναμία και για αυτό είναι ανάγκη να διευρύνουμε την εκλογική μας βάση προς το κέντρο με την πολιτική μας» σημείωσε συνεργάτης του προέδρου του κόμματος.
[via]kerdos.gr
 Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]