Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

Χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων στο Δημόσιο και ειδικά στα Νοσοκομεία και τους ΟΤΑ στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κι η ΠΟΕΔΗΝ.
Χαιρετίζουμε την στάση των συναδέλφων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της Άρτας, που παρόλες τις «προτροπές», τις προειδοποιήσεις,
τις συγκεκαλυμμένες απειλές και τους εκφοβισμούς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, πρόταξαν το συλλογικό συμφέρον και την αλληλεγγύη και δεν έσπασαν την απεργία-αποχή.
Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Νοσοκομείου, διορισμένη και τοποθετημένη που όλες αυτές τις ημέρες που ακολούθησαν της συνέλευσης στις 29 Σεπτέμβρη 2017, χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους και τα μέσα προκειμένου οι εργαζόμενοι να σπάσουν την απεργία. Κι υποθέτουμε ότι και το εμπιστευτικό πρωτόκολλο που λειτουργεί χειρόγραφα στο γραφείο του Διοικητή, παρέμεινε ανοιχτό για τους αξιολογούμενους και μετά τις 2 Οκτωβρίου, αφού οι πιέσεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Θα έρθει η ώρα, και θα είναι ντάλα μεσημέρι, που οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για το όργιο των εκβιασμών, της τρομοκρατίας και των παρανομιών!
Καταγγέλλουμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε με την προτροπή της διοίκησης, από προϊσταμένους-τομεάρχες-υποδιευθυντές-διευθυντές οι οποίοι προκειμένου να διατηρήσουν τις τοποθετήσεις τους και τα «προνόμια» τους, αφού κρίσεις έχουν να γίνουν σχεδόν 10 χρόνια τώρα, αποφάσισαν να «συνδράμουν» την πολιτικά διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου. Σ’ αυτή τη μάχη όμως ξεχώρισαν και αυτοί οι προϊστάμενοι – τομεάρχες – υποδιευθυντές –διευθυντές που παραμέρισαν τους στυγνούς εκβιασμούς και συμπαρατάχθηκαν με τους συναδέλφους τους δίνοντας έτσι παράδειγμα αξιοπρέπειας κι αλληλεγγύης!
Καταγγέλλουμε τα πάμπολλα ψέματα που χρησιμοποιήθηκαν απέναντι στους εργαζόμενους που με φιλότιμο και υπό άσχημες συνθήκες τόσα χρόνια έχουν κρατήσει όρθιο το Νοσοκομείο της πόλης και τα Κέντρα Υγείας του νομού.
Καταγγέλλουμε την χρησιμοποίηση μηχανισμών εκτός του Νοσοκομείου κι εκτός του δημοσίου για να σπάσει η απεργία.
Καταγγέλλουμε το γεγονός του ότι η διοίκηση του Νοσοκομείο δεν μας δίνει ακόμη τα στοιχεία συμμετοχής στην διαδικασία της αξιολόγησης.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλάι των εργαζόμενων που φοβήθηκαν και ενέδωσαν τελικά δίνοντας φύλλα αξιολόγησης και τους καλούμε ακόμη και τώρα να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, να προτάξουν το ανάστημα τους και να πάρουν πίσω τα φύλλα αξιολόγησης που κατέθεσαν.
Για τους συναδέλφους που με την συνέργεια τους στήθηκε ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, δεν έχουμε τίποτα να πούμε! Τους αφήνουμε στην κρίση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου. Απλά να τους υπενθυμίσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε μαζί στη δουλειά και τα επόμενα χρόνια! Αυτοί που σήμερα διοικούν όμως θα είναι σπίτια τους, όπως κι όλοι οι προηγούμενοι!
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε με όλες μα στις δυνάμεις τα συμφέροντα των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και τα συμφέροντα του λαού της Άρτας.
Η νίκη είναι δική μας! Κι αυτή η «αξιολόγηση» έμεινε στα χαρτιά! Το 80% των εργαζομένων στο δημόσιο δεν κατέθεσε φύλλα «αξιολόγησης».

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας
Άρτα, Οκτώβριος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]