Στην ημερίδα «Πολιτικές Ισότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» η Βάσω Μέγα

Στην ημερίδα «Πολιτικές Ισότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» η Βάσω Μέγα

Στην ημερίδα με θέμα «Πολιτικές Ισότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιήθηκε στις 30/9/17 στην Άρτα παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Βάσω Μέγα, όπως επίσης η Αρετή Τασούλα πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτων.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Μέγα ανέφερε ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί η Ισότητα των φύλων δεν αποτελεί πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή.
«Οι εποχές άλλαξαν, τα προβλήματα διαφοροποιήθηκαν , όλος ο πλανήτης άλλαξε και σοβαρά ζητήματα όπως το trafficking, η ενδοοικογενειακή βία, η βία μέσα στην κοινωνία, γυναίκες πρόσφυγες και πολλά άλλα αλλάζουν το χάρτη του γυναικείου κινήματος.
Η ισότητα την φύλων ωστόσο δεν συνιστά πολυτέλεια. Ιδιαίτερα στο πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με τις συνθήκες διαβίωσης να υφίστανται αξιοσημείωτη διαφοροποίηση συγκριτικά με το παρελθόν και το φαινόμενο της γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής να οξύνεται ο στόχος της ίσης εκπροσώπησης των γυναικών και η ενεργητική παρουσία στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο.
Σίγουρα έχουν γίνει θετικά βήματα και δράσεις, όμως απομένουν να γίνουν περισσότερα δεδομένου ότι  η ισότητα των φύλων αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη , απασχόληση, ανταγωνιστικότητα κοινωνική συνοχή κρίνουμε ότι κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των πολιτικών ισότητας των φύλων συμβάλλει καθοριστικά στην εξάλειψη των έμφυλων στερεότυπων με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ίδιας της δημοκρατίας .
Φίλες και φίλοι  η συμμετοχή των γυναικών είναι αναγκαιότητα, είναι πολιτικός πολιτισμός και οι γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να προσφέρουν πολλά. Το έχουν εξάλλου αποδείξει και το αποδεικνύουν καθημερινά», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Μέγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]