Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα

Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Μήτση, είχε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμας Γιωτίτσας, ο οποίος του μετέφερε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Ο κ. Γιωτίτσας ανέπτυξε τους κύριους άξονες του σχεδιασμού αυτού και ζήτησε από το Επιμελητήριο τις δικές του προτάσεις προκειμένου να εξεταστούν και να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο.
«Η χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, μας επιτρέπει να προβούμε σε ενέργειες που έχουν σαν στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στους τοπικούς επιχειρηματίες γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικός παράγοντας είναι για την οικονομία της περιοχής. Αυτό το διάστημα καταρτίζουμε ένα πλήρες σχέδιο δράσης το οποίο περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου. Η αρχή γίνεται με την μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις κατά 20% για το 2018. Πέραν των οικονομικών κινήτρων και ελαφρύνσεων, οι προτάσεις που επεξεργαζόμαστε περιλαμβάνουν ένα πλέγμα καινοτόμων δράσεων από την πλευρά του Δήμου, τις οποίες συζητούμε με τους φορείς της περιοχής, ώστε πολύ σύντομα να παρουσιάσουμε το σχέδιο μας.  Θέλουμε το Επιμελητήριο δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια κι αυτό συζητήσαμε και με τον κ. Μήτση. Είμαι σίγουρος ότι με τη συνεργασία των δύο Φορέων θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αντιδήμαρχος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής στη Διοικούσα Επιτροπή, και να υποβάλλει και το Επιμελητήριο τις δικές του προτάσεις ώστε να συνδιαμορφωθεί το τελικό σχέδιο των παρεμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]