ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Λεωνίδας Παππάς :Ο νόμος για τις μειονότητες δεν γίνεται αποδεκτός από την ΕΕΜ

"Ο Νόμος για την Προστασία των Μειονοτήτων που ψηφίστηκε στην Αλβανική Βουλή την περασμένη Παρασκευή, δεν έχει στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των κοινοτήτων με διαφορετική ταυτότητα από την πλειοψηφία, σύμφωνα με της αρχές των διεθνών αποδεκτών συμβάσεων, αλλά να «ικανοποιήσει» (ανεπιτυχώς) την απαίτηση της διεθνής κοινότητας που τον απαιτούσε.
Στην ουσία δεν παρέχει δικαιώματα αλλά για τις σημαντικές διατάξεις εξουσιοδοτεί το εκάστοτε Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίσει κατά περίπτωση ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην αλλοίωση πληθυσμού (άρθρο 16 Συμβάσης Πλαισίου) και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι προθέσεις φάνηκαν από την πρώτη συνάντηση της τρίχρονης διαβούλευσης όπου η ομάδα εργασίας του ΥΠΕΞ δεν απάντησε ποτέ σε καμία από τις γραπτές παρατηρήσεις και προτάσεις μας.

Η αλβανική πολιτεία δεν έλαβε υπόψιν της ούτε τις προτάσεις των ξένων διπλωματικών αρχών στους οποίους ως Ομόνοια βρήκαμε ευήκοα ώτα.

Είναι ένας νόμος που δεν γίνεται αποδεκτός από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και καλούμε την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα, όχι την τροποποίηση αλλά την κατάρτιση ενός νέου νόμου"
 Γενικός Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Λεωνίδας Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]