Δήμος Ιωαννιτών:Ευχαριστίες για την υποδοχή και τη φιλοξενία της Ολυμπιακής Φλόγας

Ευχαριστίες για την υποδοχή και τη φιλοξενία της Ολυμπιακής Φλόγας

Την γιαννιώτικη φιλοξενία «ένοιωσε» η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων αλλά και η αποστολή της Ελληνικής και Κορεάτικης Ολυμπιακής Επιτροπής οι οποίες διανυκτέρευσαν στα Γιάννενα το βράδυ της Τετάρτης.
Σήμ
ερα το πρωί η Φλόγα παραδόθηκε από τον Γιάννη Τσίλη και την Άννα Μπογά στα χέρια της Ολυμπιακής Επιτροπής για να συνεχίσει τη διαδρομή της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας πριν περάσει τα σύνορα για να καταλήξει στην Πιονκ Τσανγκ της Δημοκρατίας της Κορέας όπου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθούν οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης, όσο και ο εκπρόσωπος της Κορεατικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιουντζου Χογκ, ευχαρίστησαν το Δήμο για την υποδοχή αλλά και τη φιλοξενία.
Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Παντελής Κολόκας, ο οποίος συντόνισε την όλη διαδικασία υποδοχής, παραμονής και παράδοσης της Φλόγας στην πόλη μας δήλωσε:
«Είναι μεγάλη τιμή για τα Γιάννενα η παρουσία της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων και η φιλοξενία της για μια μέρα σε έναν τόπο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπισμό και τις αξίες που αυτός πρεσβεύει. Πρέπει όμως να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής, να είναι άρτια η διανυκτέρευση της Φλόγας και η παράδοσή της στην Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι της.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους έξι λαμπαδηδρόμους και στους συνοδούς που είχαν την τιμή να μεταφέρουν αυτό το αιώνιο σύμβολο του Ολυμπισμού, στην Ένωση Ξενοδόχων, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου και φυσικά στον κόσμο που υποδέχτηκε με θέρμη την Φλόγα».

Ο ρόλος της ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ
Ο κ. Κολόκας στάθηκε ιδιαίτερα και στο παράρτημα Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και την συντονίστριά του κα. Κατερίνα Μπότσιου, η βοήθεια της οποίας ήταν πολυεπίπεδη.
«Θυμίζω ότι η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ στέκεται πάντα δίπλα στον αθλητισμό ειδικά στην περιοχή μας έχοντας αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες όπως οι εκτενείς παρεμβάσεις  στις  κωπηλατικές  εγκαταστάσεις  του  Εθνικού  Αθλητικού  Ναυτικού Κέντρου  Ιωαννίνων,  δηλαδή  στον Πύργο,  στις  εξέδρες του  κοινού και  στον περιβάλλοντα  χώρο αλλά και στη  λίμνη,  με  την  επισκευή  του  υγρού  στίβου Κωπηλασίας, αποδεικνύοντας έτσι ότι ασπάζεται τις Ολυμπιακές αξίες και υπηρετεί το  γνήσιο  αθλητικό  ιδεώδες. Η συνεισφορά της στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν σημαντική και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία που έχουμε εμπεδώσει μέχρι σήμερα θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυνατή», επισήμανε ο αντιδήμαρχος.
Από την πλευρά της η κα. Μπότσιου ανέφερε: «Η Φλόγα που υποδεχτήκαμε, συμβολίζει μια εντολή δράσης όλων μας, υπέρ της ανάδειξης του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αξιών ως τρόπου ζωής, ως πλαισίου λειτουργίας της κοινωνίας μας. Τις αξίες αυτές πρεσβεύουμε κι εμείς στην ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ προσπαθώντας να τις καλλιεργήσουμε σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]