Εορτασμός Της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας
Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ & ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Interreg)» ως Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Συνεργασίας InterregV-A«Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (ECDay) 2017, συμμετέχουν με τη διοργάνωση Ποδηλατικού Αγώνα με τίτλο  “Κάνοντας ποδηλασία μαζί σε όλη την Ευρώπη”/“CyclingtogetheraroundEurope”, στηΛιμνοθάλασσα Λογαρού, στην Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017στις 9:30, με σημείο εκκίνησης το λιμάνι Κορωνησίας.

Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν περίπου 20χλμ. με σκοπό τη συμβολική ανάδειξη και προώθηση των ωφελειών της διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας.

Με μότο“Για να φθάσουμε μακριά, πηγαίνουμε μαζί”, και την πεποίθηση ότι oι πράξεις συνεργασίας φέρνουν ακόμη πιο κοντά τους ανθρώπους και τις κοινωνίες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε τους κοινούς στόχους μας. Αυτή είναι η ουσία της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας.

Η Ελλάδα και η Ιταλία εργάζονται πάνω από 25 χρόνια στο κοινό πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα- Ιταλία και εξακολουθούν να εργάζονται μαζί για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EuropeanCooperationDay/ EC-Day) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του Προγράμματος INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά.


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μας ζητήσετε.
ΜατούλαΣυροπούλου (τηλ.: 2310 469619, email: msiropoulou@mou.gr)
Έλενα Γιαννοπούλου  (τηλ.: 2310 469688,email: egiannopoulou@mou.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]