ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Έλλειμμα ενημέρωσης…

Μπορεί η Ιονία Οδός να είναι εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες πραγματικότητα, οι αρμόδιοι όμως την… κρατάνε κρυφή από τους ενδιαφερόμενους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας καθώς πουθενά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πινακίδα στην έξοδο της πόλης που να την αναφέρει ή να κατευθύνει τους οδηγούς προς αυτήν. Όποιος δεν γνωρίζει από μόνος του ότι στον –υποτυπώδη- ανισόπεδο κόμβο πρέπει να πάει δεξιά προς τη σήραγγα της Δωδώνης για να κουμπώσει στην Ιονία Οδό, θα συνεχίζει να κινείται πάνω στην παλιά Εθνική  μέχρι το Αβγό.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο και εξωφρενικό, αυτό ακριβώς συμβαίνει στο βασίλειο της… Δανιμαρκίας. Η λογική έχει σηκώνει τα χέρια…

Το έλλειμμα ενημέρωσης για τους οδηγούς που υπάρχει στην πόλη μας (για δοκιμάστε να βρείτε πινακίδα που να λέει ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ σε όλη τη Μακαρίου) το συναντάει  κανείς και στο Μέτσοβο καθώς η Δυτική Είσοδος εδώ και καιρό είναι κλειστή με κάτι κόκκινες κορδέλες χωρίς να αναφέρεται ούτε το γιατί ούτε το πότε θα ξανανοίξει. Ετσι, οι επισκέπτες πρέπει να κάνουν τον γύρο του βουνού και να μπουν από την κυρίως είσοδο διασχίζοντας το μισό χωριό.

Ούτε βεβαίως στην πλατεία υπάρχει κάποια ενημερωτική πινακίδα(χειρόγραφη έστω) που να ειδοποιεί τους οδηγούς ότι η δυτική είσοδος είναι κλειστή . Αρκετοί επισκέπτες πρέπει να φτάσουν επιτόπου για να ανακαλύψουν ότι δεν περνάει το αυτοκίνητο. Τόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Είναι να απορεί κανείς ακόμη για το πώς οι εντόπιοι αρέσκονται να βλέπουν στο μικρό στενό δρομάκι που διασχίζει το χωριό να στριμώχνονται ογκωδέστατα λεωφορεία και στα δύο ρεύματα  -που στην ουσία είναι ένα- και να αναγκάζονται να κάνουν  ακροβατικούς ελιγμούς για να καταλήξουν όλοι στην κεντρική πλατεία. Ούτε μονοδρόμηση υπάρχει ούτε κάποιο πάρκινγκ εξωτερικά για τα λεωφορεία, όπως γίνεται σε άλλα τέτοιου τύπου χωριά( βλ.Νυμφαίο).

Θα μπορούσε, ας πούμε, η κάθοδος να είναι μονόδρομος και οι έξοδοι να λειτουργούν  από τη δυτική και την ανατολική πλευρά αντίστοιχα. Αλλά πού τέτοις κόπος σχεδιασμού. Ούτε καν μια καινούρια άσφαλτος ή κάποιες διαγραμμίσεις δεν υπάρχουν εκεί που θα άλλαζαν εντελώς το σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]