Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη σε εκδήλωση του Τομέα Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη σε εκδήλωση του Τομέα Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νο
σοκομείου την 27η Επιστημονική Εκδήλωση, με θέμα «Παιδιατρική-Νέες προκλήσεις».
Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων και Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Νευρολογίας, παρευρέθηκε και χαιρέτησε τις εργασίες της εκδήλωσης. Αρχικά ανέφερε πως η συγκεκριμένη ημερίδα έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επιστημονική ενημέρωση των παιδιάτρων, ιατρών συνεργαζόμενων ειδικοτήτων, των νοσηλευτών και των τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής. Επίσης τόνισε τη σημασία της εκλαϊκευμένης πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας και της καταγραφής των νοσημάτων της περιοχής.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πεδία που υπάρχουν προκλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί ή δρομολογούνται αλλαγές, όπως η αλλαγή των προγραμμάτων των Ιατρικών Σχολών με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν ξεκινήσει οι προκηρύξεις θέσεων παιδιάτρων για τη στελέχωση της ΠΦΥ, με αξιοπρεπή μισθό και αυξημένη μοριοδότηση για την κατάληψη μόνιμης θέσης, ενώ προκηρύχθηκαν και όλες οι θέσεις νεογνολόγων στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝ). Επίσης αναφέρθηκε στην ίδρυση των Κέντρων Σπανίων Νοσημάτων για την καλύτερη και διεπιστημονική υποστήριξη των ασθενών, όπως και στην προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η προμήθεια ιδιαίτερα ακριβών φαρμάκων για τα συγκεκριμένα νοσήματα.
Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως εξασφαλίστηκε η ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη όλου του παιδικού πληθυσμού που διαβιεί στα όρια της φτώχειας (ΚΕΑ: 700.000 άτομα), πως βελτιώθηκε το υποστηρικτικό πλαίσιο για τη φροντίδα των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλιστεί η ιατρική κάλυψη παιδιών προσφύγων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με επιπλέον παιδιατρικό προσωπικό (μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]