Ιωάννινα:Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα συνεχίζει τις Κινηματογραφικές Προβολές με το αφιέρωμα στο Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
Βρισκόμαστε στο 1964. Η Σέλμα είναι μια
Τσέχα μετανάστης, και ανύπανδρη μητέρα σε μια αγροτική περιοχή των ΗΠΑ. Η διέξοδος από τα προβλήματά της είναι τα μιούζικαλ. Ειδικά τα παλιά κλασσικά του Hollywood με τα μεγάλα μπαλέτα και την εκπληκτική μουσική. Η Σέλμα όμως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Υποφέρει από μια ασθένεια που σταδιακά της καταστρέφει την όραση. Είναι καταδικασμένη να τυφλωθεί. Παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω και καταφεύγει σε ένα σωρό επικίνδυνες πονηρίες για να κρατήσει τη δουλειά της στο εργοστάσιο. Το λυπηρό είναι ότι ο γιος της  είναι επίσης καταδικασμένος να υποφέρει από την ίδια ασθένεια. Εκτός αν η μητέρα του καταφέρει να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσό για να υποβληθεί σε εγχείριση. Όταν όμως ένας απεγνωσμένος γείτονας κατηγορεί την Σέλμα ότι του έκλεψε τις οικονομίες του, τότε τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή.

Σπαρακτικό, τραγικό μουσικό δράμα, κινηματογραφημένο με μία κάμερα στο χέρι, προβάλλοντας με αριστοτεχνική αμεσότητα μια αδιέξοδη και άχρωμη πραγματικότητα. Τα πανέμορφα, ψηφιακά πλάνα των χορευτικών, αντίθετα, αντιπροσωπεύουν την πολύχρωμη φαντασία της πρωταγωνίστριας (μοναδική στο ρόλο της η Μπιόρκ, όπως και τα τραγούδια της) της οποίας μοναδική παρηγοριά είναι τα αμερικανικά μιούζικαλ, αφού εκεί δε βλέπει ποτέ κάτι δυσάρεστο. Η ταινία του Λαρς Φον Τρίερ είναι ακριβώς το αντίθετο. Συνδυάζει το μιούζικαλ με το μελόδραμα και αποδεικνύεται μέγιστο αριστούργημα, ενώ το απίστευτα δυνατό φινάλε θα σας στοιχειώσει και θα σας συγκλονίσει.

Ο Τρίερ όντως απέδειξε πως «δε χρειάζονται μάτια για να δεις»…
Μάθημα ζωής και σινεμά από τους Τρίερ και Μπιόρκ, βραβευμένους με τον Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο ερμηνείας των Κανών αντίστοιχα.
Χορεύοντας στο Σκοτάδι
(Dancer in the Dark)

 2000 | Έγχρ. | Διάρκεια: 140'
Παραγωγή: Δανία - Γαλλία - Βρετανία - Σουηδία - Ολλανδία
Σκηνοθεσία: Λαρς Φον Τρίερ
Πρωταγωνιστούν: Μπιορκ, Κατρίν Ντενέβ, Ντέιβιντ Μορς
Ημ/νία-Ώρα προβολής: Κυριακή  29 και Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 20:15
Οικονομική Ενίσχυση 2 ευρώ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

AMOUR (ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)


Καλλιτεχνικό Σωματείο «ΕΞΑΥΔΑ»
Κουντουριώτου 31
Τηλ.  επικοινωνίας 6945377240
Mail : exavda.group@gmail.com
FB: Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]