ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποίησε την απόφασή του για την μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος

Στην επικαιροποίηση του ψηφίσματος που είχε εκδοθεί πριν από περίπου 2,5 χρόνια σχετικά με την μεταφορά των αποθεματικών του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με την προσθήκη να κινηθεί η ΚΕΔΕ δικαστικά καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματικό το νόμο.
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, δεν είναι πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά το συγκεκριμένο ζήτημα αφού είχε διατυπώσει τις απόψεις του πολύ τεκμηριωμένα και με σαφή επιχειρηματολογία και το 2015.
«Το οικονομικό περιβάλλον του 2015 είναι εντελώς διαφορετικό από το σημερινό και τέτοιες μονομερείς αποφάσεις δημιουργούν κακό κλίμα στην αγορά», σημείωσε αρχικά ο Δήμαρχος ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία, με ευθύνη της κυβέρνησης, μιας σοβαρής συζήτησης για την αυτοτέλεια των οικονομικών της αυτοδιοίκησης.
«Ακόμα και τώρα που έχει ανοίξει η συζήτηση για την αλλαγή του Καλλικράτη για το κομμάτι της οικονομικής αυτοτέλειας δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Εμείς ζητάμε να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση για τη συνολική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν αγγίζει αυτό το θέμα», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων είναι αντίθετη σε μονομερείς αποφάσεις ενώ παράλληλα θύμισε πως οι Δήμοι έχουν δει τους πόρους τους να μειώνονται κατά 60% τα τελευταία χρόνια κατορθώνοντας όμως να κρατούν όρθια την κοινωνία.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα ταμειακά διαθέσιμα και τις υποχρεώσεις του Δήμου.
Όπως είπε στις 30/9/2017 ο Δήμος Ιωαννιτών είχε στους λογαριασμούς του τα εξής ποσά:
-3 εκατ. ευρώ  «κλειστά» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
- 19 εκατ ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών τόνισε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, κάτι που επέτρεπε έως σήμερα την άνεση στο Δήμο Ιωαννιτών να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Άλλα θέματα
Νωρίτερα ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Υποδομών σχετικά με το θέμα του ανεφοδιασμού  με καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Όπως είπε ο Δήμαρχος «ήταν μια συνάντηση ουσίας με ένα καλό αποτέλεσμα».
Τέλος ενημέρωσε και για την απόφαση διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Γιάννινα το διάστημα 1-3 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]