Ι.Μητρόπολη Ιωαννίνων: Η Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των Σεπτών Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου

Αγαπητοί αδελφοί,
Την προσεχή Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου
, η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των Σεπτών Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, Πολιούχου των Ιωαννίνων.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, η Χάρη του Θεού να «αποκαλύπτει» τέτοια διαμάντια του Πνεύματος, ανάλογη δε πρέπει να είναι και η προς τον άγιο τιμή και ευλάβεια όλων μας. Διότι ο δικός μας αϊ Γιώργης, ο συμπολίτης μας, εκείνος που περπάτησε τα ίδια χώματα με εμάς, ενσαρκώνει δια των τιμίων αυτού λειψάνων την προσδοκία της Βασιλείας του Θεού, δίδοντας ψηλαφητή σε όλους μας ελπίδα και βεβαιότητα περί της μελλούσης εν Χριστώ ζωής, δια δε των πολυτίμων αυτού πρεσβειών προς τον Κύριο, αναδεικνύεται καθημερινώς φύλακας, προστάτης και αδελφός μας.
Τον φιλάγιο αυτό πόθο έχοντας στην καρδιά μας, σας καλούμε αγαπητοί αδελφοί να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, ως πόλη, ως κοινότητα, ως ένα Σώμα, την εορτή της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του αγίου μας, νεομάρτυρος Γεωργίου, στον φερώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό, επί της Πλατείας Πάργης, συμφώνως προς το ακόλουθο πρόγραμμα:
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου
18:00  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου.
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου
07:00  Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου.
Σας αναμένουμε όλους.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]