Κ.Τασιούλας:Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο

Η δημοτική αρχή με ακόμα μια δράση της αποδεικνύει πως δρα συμπληρωματικά στην κυβερνητική κατεύθυνση και επίθεση.
Στην προκειμένη περίπτωση με τον ίδιο τρόπο που η κυβέρνηση “λιώνει τον κοσμάκη” σε φόρους και απαλλάσσει το μεγάλο κεφάλαιο βάση νόμου, έτσι κι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία των εκλογών του επιμελητηρίου,   σε συνάντηση με τον πρόεδρό ανακοίνωσε , ότι για το 2018 η δημοτική αρχή ΘΑ προχωρήσει σε μείωση της τάξης του 20% στα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις και μόνο.
Προφανώς και οι μειώσεις αυτές -και πολύ περισσότερες- είναι απαραίτητες για τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους που καλούνται να πληρώνουν σχεδόν 5 ευρώ το τετραγωνικό σε ανταποδοτικά.
Προφανώς και καμία ανάγκη δεν έχουν οι πολυεθνικές που έχουν υποκαταστήματα στην πόλη για μειώσεις, αντίθετα σε αυτές πρέπει να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
Σίγουρα όμως  οι μειώσεις αυτές είναι απαραίτητες στους ανέργους και στα λαϊκά σπίτια.
Η απόφαση για μείωση μόνο στους επιχειρηματίες γίνεται στα πλαίσια των δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας όπως κυνικότατα αναφέρθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν πρόκειται να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στους ανέργους και στα λαϊκά νοικοκυριά.
Γι αυτό άλλωστε αρνείται η δημοτική αρχή να συνεδριάσει με θέμα τα μέτρα ανακούφισης των ανέργων εδώ και 3 χρόνια.
Δεν έχει στόχο να ανακουφίσει την Εργατική Τάξη. Έχει στόχο -όπως άλλωστε και η κυβέρνηση- να ενισχύσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες!
Η απόφαση αυτή είναι σε πλήρη στοίχιση με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πριν λίγες μέρες να διαγράψει πρόστιμα εκατομμυρίων από τις  εταιρίες εμφιάλωσης.
Πλέον γίνεται κατανοητό, ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο εργαζόμενο και άνεργο, στον κάθε φτωχό συνταξιούχο που καλείται με μια σύνταξη να ζήσει 2 οικογένειες, στον κάθε φτωχό ΕΒΕ, ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν είναι στο πλευρό του, δεν είναι στο πλευρό της εργατικής τάξης που εναλλάσσεται ανάμεσα στην κακοπληρωμένη δουλειά και την ανεργία.
Είναι στο πλευρό των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων, αυτών που τους παραχωρεί κάθε χρόνο όχι μόνο την πλατεία, αλλά και το κιόσκι του δήμου για να διαφημίζουν την πραμάτεια τους.
Γι αυτό άλλωστε, σε λίγες μέρες που θα γίνει το αναπτυξιακό συνέδριο, την ώρα που ο λαός της πόλης θα διαδηλώνει ενάντια στην “ανάπτυξη” του κεφαλαίου, η δημοτική αρχή θα συμμετέχει στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου και θα προσπαθεί να βρει ακόμα περισσότερες λύσεις για να προωθήσει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας , πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, όλους τους απλήρωτους όλους τους άνεργους της πόλης να  συμμετέχουν στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου την Τρίτη στις 18:30. Τους καλούμε να πάρουν θέση ενάντια στην προπαγανδιστική φιέστα που διοργανώνεται. Να διαδηλώσουν απέναντι στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου στην περιοχή μας, να δώσουν ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν να πείσουν ότι ταυτίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων με αυτά των βιομηχάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]